ANNONCE

Derfor er flere mænd smittet med coronavirus

19. marts 2020 14:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Under du dig også hvorfor flere danske mænd end kvinder er smittede af coronavirus?

672 ud af de 1044 danskere der er smittet er mænd. Dermed er der 372 smittede kvinder – alle i alderen 0-94 år.

Hvis du har undret dig over hvorfor flere mænd end kvinder i Danmark er smittede med coronavoris, så har Statens Serum Institut, SSI, torsdag givet en forklaring på deres hjemmeside.

Den høje andel af bekræftede tilfælde blandt mænd i forhold til kvinder skyldes blandt andet, at flest mænd blev testet i inddæmningsfasen. Her var der særligt mange, der havde rejst i større grupper på skiferie til Østrig. Gennemsnitsalderen blandt de testede og positive er steget markant fra inddæmningsfasen til afbødningsfasen.  Her er den for de positive tilfælde steget fra 41 år til 58 år“, skriver SSI.

Af nyhedsbrevet fremgår det endvidere, at i alt har 176 af patienterne været indlagt på hospitalet.

Fire patienter er døde. Men det understreges at opgørelsen omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 60 dage efter påvist COVID-19 infektion. COVID-19 er derfor ikke nødvendigvis den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet.

Smitte blandt børn

Også børn er blandt de smittede med coronavirus.

Indtil videre er 12 børn under 10 år konstateret smittet med COVID-19. Børnene er hovedsageligt blevet undersøgt på grund af lettere luftvejssymptomer eller feber, og næsten alle er enten kontakter til et andet bekræftet tilfælde eller har været ude at rejse til risikoområder“, skriver SSI.

Tre af de smittede børn har været eller er indlagte, men ingen har på nuværende tidspunkt en alvorlig infektion.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu