Derfor er flertal imod særlig barsel til mænd

12. marts 2012 11:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Derfor er flertal imod særlig barsel til mænd
Billede mangler

Staten skal blande sig langt uden om, hvordan nybagte forældre vælger at fordele barslen mellem sig.
Faktisk mener næsten 55 procent af danskerne, at øremærket barsel er et uacceptabelt indgreb i familiernes frihed til selv at prioritere, viser en undersøgelse, som Gallup har lavet for Berlingske.
Dermed har danskerne ændret markant holdning til spørgsmålet. I 2008 var seks ud af ti danskere nemlig for øremærket barsel til danske mænd.
“De nye tal afspejler meget godt den krisesituation, vi er i. Det har ændret på nogle normer, hvor folk i stedet ser på, hvad er bedst for mig. Og når mænd tjener mere, så siger man i familierne, så er det bedst, at manden bliver på arbejdsmarkedet,” siger professor i arbejdsmarked Henning Jørgensen til Newspaq.
Trods den folkelige modstand mod øremærket barsel, arbejder regeringen netop nu på at få indført en sådan model .
Og det er en god idé, hvis der skal skabes lighed på det danske arbejdsmarked og blive legitimt, at mænd tager barsel, vurderer professoren.
“Sådan har det været i andre lande, hvor man har indført det. På Island var der heller ikke mange mænd, der tog barsel, og her er normerne ændret bagefter den statslige indsats, og alle er glade for det,” forklarer Henning Jørgensen.
En tredjedel af de børn, der blev født i 2010, har udelukkende haft deres mor hjemme på barsel, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Dermed er antallet af mødre alene på barselsorlov, er steget mere end 20 procent på to år.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu