Derfor får Løkke 40.000 i rabat på rygekabine

8. marts 2012 17:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Derfor får Løkke 40.000 i rabat på rygekabine
Billede mangler

En ahornbeklædt rygekabine koster en god slat penge at leje, det må tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nu sande.
Men hvor prisen, som Ekstra Bladet kom frem med i mandags på baggrund af en aktindsigt, lød på en samlet regning for skatteborgernes penge på 154.237 kroner, er den officielle pris torsdag landet på 110.600 kroner.
Årsagen til den klækkelige rabat på over 40.000 kroner skyldes, at Statsministeriet i første omgang udleverede bilagsmateriale, som viste udgifterne til rygekabinen inklusive moms.
“Da Statsministeriet har afløftet moms af udgiften, har ministeriets udgift derfor været det ikke-momspligtige beløb på 123.390 kroner,” forklarer administrationschef Torben Skovgaard Andersen i en mail til Newspaq.
Dertil kommer, at Statsministeriet også har valgt at beholde to barstole, som også blev indkøbt sammen med rygekabinen. Derfor har de desuden fratrukket et beløb på 1.990 kroner, som de to stole kostede.
“Endelig har Statsministeriet fundet det rimeligt kun at medtage udgifter for den periode, hvor den tidligere statsminister har haft råderet over rygekabinen, det vil sige indtil regeringsskiftet primo oktober. Derfor lander det samlede beløb på 110.600 kroner,” melder ministeriet.
Rygekabinen blev pillet ned og returnet i forbindelse med, at Helle Thorning-Schmidt (S) tiltrådte som statsminister.
Venstres forretningsudvalg har tidligere i dag besluttet, at de betaler udgiften til rygeboksen, som i gennemsnit koster 3.500 kroner om måneden i skattekroner i løbet af de to og et halvt år som deres formand var leder af landet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu