ANNONCE

Derfor får Obama USAs opmærksomhed i aften

24. januar 2012 22:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Derfor får Obama USAs opmærksomhed i aften
Billede mangler

USA er inde i et valgår, og de republikanske kandidater for masser af spalteplads i disse uger
Men omkring klokken halv tre i nat dansk tid, er der Barack Obamas tur, når han afholder sin årlige state-of-the-union tale.
En tale hvor præsidenten fremlægger sine politiske planer og fortæller, hvordan det går for landet, fortæller tidligere USA-korrespondent og nuværende medredaktør hos kristeligt Dagblad, Michael Ehrenreich, til Newspaq.
“Det er en af de få lejligheder, hvor præsidenten har hele landets opmærksomhed på én gang. Og i år er der selvfølgelig ekstra opmærksomhed, da USA er gået ind i et valgår, der fuldstændigt vil dominere billedet,” lyder det fra USA-eksperten.
I talen vil Obama få mulighed for at fokusere på de ting, der optager den amerikanske befolkning allermest.
“Han vil slå på økonomi, jobskabelse og nedbringelse af arbejdsløsheden. Så tror jeg også at han vil tegne nogle meget klare forskelle mellem ham selv og den republikanske opposition,” siger Michael Ehrenreich.
Han vurderer, at Obama er presset, og der skal formentlig mere end en god tale til at ændre det billede.
“Den barske virkelighed for Obama er, at vender økonomien til det bedre, så ser det rigtig godt ud. Falder økonomien tilbage, og der spredes mismod og pessimisme – så ser det rigtig svært ud,” fortæller Michael Ehrenreich.
Obamas tale varer omkring en times tid og starter halv tre dansk tid natten til onsdag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu