ANNONCE

Derfor føler rødhårede mindre smerte

7. april 2021 17:24 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Et studie viser, at rødhårede føler mindre smerte. Men det er dog ikke håret, der er afgørende

Derfor føler rødhårede mindre smerte
De udgør omkring to procent af verdensbefolkningen, og så har de særligt en fordel. Hans Bjurling/Johner/Ritzau Scanpix

Rødhårede har en usædvanlig høj smertetærskel. Det mener i hvert fald videnskabsfolk, der har undersøgt sammenhængen mellem hårfarve og smerte. Og det er faktisk ikke i håret, men i stedet i huden selve processen ligger.

Ifølge forskerne har rødhårede en defekt melanocyt-celle, som gør at de har svært ved at producere stoffet melanin, hvilket gør det svært at tage farve fra solen. Det er netop denne proces, der er årsag til de bedre kan tolerere smerte, skriver New York Post.

Forskerne har dog ikke testet dette på mennesker, men de har fundet ud af, at den samme biologiske proces sker i mus med rød pels.

Super-rødhåret

En høj smertetærskel er ikke den eneste “superkraft” rødhårede har. Flere videnskabelige undersøgelser har vist, at de besidder forskellige egenskaber, som andre ikke har.

Det ligger blandt andet i rødhåredes gener, at de “dufter mere sexet”, og at de mere overfølsomme overfor både kulde og varme.

Derudover har undersøgelser vist, at rødhårede bliver opfattet som mere morsomme, og at de bliver brugt oftere i reklamer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu