ANNONCE

Derfor gør Danmark ikke som Storbritannien

4. januar 2021 16:12 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Sundhedsstyrelsen vil i sine nye anbefalinger for coronavaccinen skrive, at andet stik kan vente i seks uger.

Derfor gør Danmark ikke som Storbritannien
Direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ifølge Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger kan der gå op til seks uger mellem første og andet vaccinestik mod corona.

Det siger direktør i SST Søren Brostrøm.

– Vi har sammen med Lægemiddelstyrelsen kigget ned i dokumentationen for både Pfizer- og også Modernavaccinen, som vi forventer, bliver godkendt snart.

– Her kan vi se i dokumentationsgrundlaget, at der kan gå op til seks uger mellem hvert stik. Det skriver vi i vores opdaterede retningslinjer, siger han.

Han understreger, at man ikke bør vente mere end tre til fire uger, som det hidtil har været anbefalet, hvis man kan undgå det.

Tidligere mandag skrev sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter, at 46.975 personer har fået en vaccine siden man startede 27. december.

Anbefaler ikke 12 uger

For nylig har Storbritannien meddelt, at man vil vente med at give anden dosis af vaccinen til 12 uger efter første dosis.

Men der ikke dokumentation for, at det giver den samme beskyttelse, siger Søren Brostrøm.

– Hvis man går længere end seks uger, så kan vi ikke se den videnskabelige dokumentation for, at man med sikkerhed bliver beskyttet. Derfor kan vi ikke anbefale det, siger han.

Af samme grund vil man heller ikke forsøge sig med at give forskellige vacciner til de samme mennesker, som Storbritannien ifølge Søren Brostrøm også har tænkt sig.

– Jeg kan også forstå, at man vil blande vaccinerne i Storbritannien, så andet stik kan være en anden vaccine end første stik. Det vil vi heller ikke gøre i Danmark, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu