Derfor gør det så ondt at skære sig på papir

12. februar 2019 12:38 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Et snit fra et papir kan være lig med uendelig meget smerte.

Du kender sikkert følelsen af, at du sidder og skal lige have fat i et stykke papir at skrive på, men i det sekund, du langer ud efter papiret, bliver du ramt af en bidende smerte, der synes uudholdelig. Du er blevet ramt af et snitsår fra det uendeligt tynde papir, men hvordan kan det være, at et så tyndt og uskyldigt stykke papir kan forvolde så stor smerte?

Du har med garanti oplevet følelsen og kigget ned på din flænsede finger, hvor du kan se det tynde snit, der nærmest med kirurgisk præcision har gravet tilpas dybt til, at blodet ganske stille pibler frem fra sit ellers trygge skjul.

Daily Mail har talt med Hayley Goldbach, der er dermatolog og tilknyttet det store UCLA-universitets sundshedsafdeling, om de irriterende papirsnit.

– Vi har nerver, der slutter overalt i kroppen. Men steder, der er tiltænkt bevægelse og føling – såsom læber eller fingertipper – har en høj densitet af nerver, der slutter, siger Hayley Goldbach.

Problematisk område

Der er selvsagt en masse nerver i fingrene, der gør, at smerten synes større, men en af grundene til, at det gør så uendeligt ondt at skære sig på et stykke papir er, at ens finger er i konstant bevægelse og i brug gennem hele dagen.

– Det er svært ikke at bruge sine hænder. Der er et konstant tryk på såret, hvilket gør det svært for såret at hele, siger dermatologen.

I galleriet øverst kan du se, hvad du skal være særlig opmærksom på ved et papirsnit.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu