ANNONCE

Derfor græder du når du hakker løg

4. august 2019 09:16 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der er en god, og lidt trist, forklaring på det.

Enhver, der har stået i et køkken og skåret løg, kan genkende fornemmelsen i øjnene, der opstår, når tårene pludselig presser sig på og begynder at løbe.

New York Times skriver, at det er et særligt stof i løg, der gør, at du græder af at skære dem. Der bliver slet og ret frigivet et kemikalie, der fremkalder tårer fra dine øjne, og det sker ofte i det samme, man begynder at skære i et løg.

– Der opstår en gas, der rammer dine øjne, og når det rammer nerverne i dine øjne, får det dig til at græde, siger Josie Silvaroli, der har forsket i netop løg, til New York Times.

Ifølge New York Times har løg “lært” at få mennesker, og andre dyr til at græde, som forsvarsmekanisme. Så havde du ikke nok at græde over, kan det altså tilføjes, at løget forsvarer sig selv, når du skærer det i stykker.

Hvis du vil have gode råd til, hvordan du slipper for at græde, når du skærer løg, kan du klikke dig gennem galleriet til denne artikel. Vi har samlet rådene fra Thekitchn.com.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu