ANNONCE

Derfor holder “kur” mod coronavirus ikke vand

22. marts 2020 16:47 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Forsker afliver idéen fuldstændigt.

Der findes mange råd til, hvordan man kan undgå at blive smittet med coronavirus covid-19, men som det er nu, anbefaler man hos Sundhedsstyrelsen fortsat folk, at de holder afstand, holder deres hænder ordentligt rene, holder sig hjemme, hvis de er det mindste syge, og at vi alle husker at hoste i et ærme eller en albue, og ikke lige ud i luften.

Det forhindrer dog ikke andre gode “råd” i at sprede sig på nettet. Newsbreak.dk har før omtalt flere af dem, og BBC har nu talt med en ekspert, der går ned i kødet på en udbredt myte om, at du kan undgå coronavirus covid-19, hvis bare du sørger for at drikke vand hvert kvarter.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Ifølge BBC går det oprindelige råd på, at du skal drikke vand hvert kvarter, og at du på den måde skal holde din mund og hals vædet. BBC har forholdt det gode “råd” til Kalpana Sabapathy, der er ekspert i sygdomme, og hun forklarer, at mennesker bliver ramt af sygdomme, når de bliver ramt af millioner af små partikler, fra eksempelvis hoste. Det kan man ikke skylle væk med vand.

– Jeg har svært ved at få mit hoved omkring det, siger Kalpana Sabapathy om myten.

Forsker giver råd

BBC skriver, at en virus som coronavirus covid-19 kommer ind i kroppen ad andre veje end din hals, og alene derfor får du altså ikke noget ud af at drikke vand dagen lang, andet end flere ture på toilettet end normalt.

BBC skriver også, at hele ideen om at drikke vand mod coronavirus covid-19 ikke kommer fra et videnskabeligt studie. Det tætteste, man hos BBC er kommet på at finde en videnskabelig kilde, er et japansk studie udført for 15 år siden, hvor man så på, hvilke sundhedsmæssige positiv effekter der var af at gurgle hals i vand. Det studie kan bare ikke overføres til viden om coronavirus covid-19.

Kalpana Sabapathy råder i øvrigt folk til at gøre følgende for at undgå coronavirus covid-19:

– Undgå for megen fysisk nærkontakt med andre mennesker
– Vask dine hænder

Du kan i galleriet til denne artikel læse om flere “råd” mod coronavirus covid-19, altså ting der på ingen måde virker.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu