ANNONCE

Derfor kan årstiden være livsfarlig for hunde

27. oktober 2019 19:14 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hos Dyrenes Beskyttelse har man et godt råd.

Når Danmark stiller urene en time tilbage ved vintertid, for at få mere lys om morgenen, ryger der lyse timer i den anden ende af dagen. Det er et problem for dyreejere, hvis ikke de er opmærksomme.

Dyrenes Beskyttelse skriver, at hundeejere efter 27. oktober kommer til at få flere lufteture om eftermiddagen i mørke, og her opstår der en udfordring, man skal være forberedt på.

Artiklen fortsætter under videoen

– Det er vigtigt at sørge for, at have reflekser på sine dyr, når man går tur med dem i skumring og efter mørkets frembrud. Udover at hunde skal have reflekser på, er det også vigtigt at huske heste, hvis man rider langs vej. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte. Derudover opfordrer vi også til at folk selv husker reflekser på deres tøj, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse, til Dyrenes Beskyttelse.

Dyr og mennesker skal være til at se

Ritzau har tidligere skrevet, at fodgængere generelt er mere udsatte i trafikken, når det er mørkt.

Tilbage i 2018 kom det frem, at 40% af alle fodgængerulykker sker efter mærkets frembrud. Og omtrent halvdelen af dødsulykkerne mellem 2008 og 2017 skete, efter mørket var faldet på. Tallen kommer fra Rådet for Sikker Trafik, og hos selvsamme råd lød opfordringen til fodgængere, at de skal huske at være synlige, når det er mørkt.

– Det siger noget om, hvor vigtigt det er blive set af de andre trafikanter. For uanset om du er på en landevej eller i byen, så handler det om at blive set. Og her er reflekserne et effektivt middel til at gøre opmærksom på, at du er der som fodgænger, sagde Jesper Hemmingsen, dokumentationskonsulent i Rådet for Sikker Trafik, til Ritzau.

Problemet eksisterer, om du bor i byen eller på landet. Du er sværere at se, hvis ikke du har reflekser på, og ifølge Dyrenes Beskyttelse gør det samme sig altså gældende for din hund.

“En god refleks, kan være afgørende for vores firbenede venners liv. Der ses en tydelig stigning i sager med påkørte hunde når der skiftes til vintertid, og dette kan skyldes at hundene nu luftes i mørke. For hunde er det vigtigt med reflekser på halsbåndet, men selve selen er mindst lige så vigtig. Hvis hunden er meget lille, eller har en meget stor pels, kan det være svært at se et halsbånd. Her kan en lygte også gøre en stor forskel,” skriver Dyrenes Beskyttelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu