ANNONCE

Derfor lukker Facebook populære dyregrupper

4. august 2019 14:33 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Grupperne indeholder opslag, der strider mod det sociale medies regler.

Derfor lukker Facebook populære dyregrupper
Hvis du administrerer en dyreside på Facebook, er det vigtigt, at du får opslag med salg af dyr fjernet. Genrefoto.

Har du været medlem af en populær dyregruppe på Facebook, der pludselig er blevet lukket?

DR Nyheder skriver, at Facebook har deaktiveret den ene danske dyregruppe efter den anden, og er man menigt medlem af en sådan gruppe, kan det være svært at finde ud af, hvorfor.

Er man administrator, får man lidt mere at vide. Facebook-gruppen “Kommende Hvalpe,” er ét eksempel på en gruppe, der er blevet lukket, og Tenna Nielsen er administrator for gruppen.

– Jeg fandt ud af det, da jeg fik en computergenereret besked fra Facebook om, at vores gruppe har indhold, der strider mod Facebooks regler om salg af dyr, siger hun til DR Nyheder.

Det er forbudt

Sagen er nemlig den, at Facebook ikke tillader, at man sælger dyr på nogen måde på det sociale medie. Sådan har det været siden 2016, men har man en gruppe, der er ældre end det, risikerer man stadig, at gruppen bliver slettet.

Det har DR Nyheder fundet et eksempel på i form af gruppen “Chihuahua med og uden tavle,” der har eksisteret siden 2012, men som også er blevet lukket, fordi der et eller andet sted i gruppens lange historik figurerer mindst én salgsopstilling.

– Gruppen var lige pludselig væk. Endda på min fødselsdag. Der var ikke information om noget som helst, ingen dialog, ingen kommunikation, siger administrator Annette Kirk til DR Nyheder.

DR Nyheder har spurgt Facebook om en kommentar på lukningen af de forskellige sider, uden held.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en Facebook-side, du driver, lever op til reglerne, kan du sætte dig in i Facebooks standarder ved at følge dette link.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu