ANNONCE

Derfor prikker det når din hånd sover

6. august 2019 15:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hvad sker der, når din hånd sover, og du prøver at vække den? Det har et medicinsk navn, og der findes praktiske måder at vække den på.

Derfor prikker det når din hånd sover
Der er råd at hente, hvis din hånd sover. Genrefoto.

Hvad er det, der sker, når din hånd sover, og hvorfor opstår der en irriterende prikken i sekunderne efter?

Fænomenet har faktisk et medicinsk navn; paresthesia, og ifølge Lifehacker.com falder din hånd oftest i søvn, fordi du, når du selv sover, kommer til at ligge oven på den.

Ifølge Illustreret Videnskab betyder det, at en af dine nerver kommer i klemme, hvilket gør huden følelsesløs i det område, nerven normalt modtager impulser fra.

Illustreret Videnskab skriver, at nerver normalt modtager forskellige impulser fra den del af din hud, der kan føle, sådan at du kan opleve berøring, temperatur og smerte – og det er netop de nervetråde, der sender smerteimpulser, der vågner som noget af det første.

Sådan vækker du din hånd

Lifehacker skriver, at du har forskellige muligheder for at reagere, hvis din hånd sover. Du kan fjerne presset på den, ryste den, og knytte hånden i og op igen og igen.

Lifehacker har talt med Nikola Djordjevic, der er læge, og han fortæller, at sidstnævnte metode får blodomløbet tilbage i hånden, hvilket giver liv til nerverne.

Der findes til gengæld ikke en metode, der kan få den prikkende smerte til at forsvinde hurtigere, end det gør, hvis du bevæger hånden, og medmindre du kan lære dig selv ikke at få hånden til at falde i søvn til at starte med, er paresthesia i et vist omfang noget, vi bare må lære at leve med.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu