Derfor sælges dette metalrør for det samme som en BMW

16. december 2018 22:02 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er en god historie.

Hvordan kan et metalrør være op mod 200.000 dollars, eller 1,3 millioner danske kroner, værd?

Sikkert er det, at auktionshuset Profiles in History ligger inde med netop sådan en genstand, nærmere bestemt et lyssværd brugt af Mark Hamill, der spiller Luke Skywalker i Star Wars-filmene. Sikkert er det også, at genstanden er vurderet til at være op mod 200.000 dollars værd, men for de penge får man altså ikke et ægte lyssværd.

Man får heller ikke et ægte rumskib, hvis man på samme auktion, hvor lyssværdet er til salg, byder sig til moddellen af den T.I.E Fighter, der er vurderet til at være op mod 60.000 dollars værd. Man får en model.

Men det er faktisk ikke så tosset igen, at rekvisitter fra de populære stjernekrigsfilm kan være så mange penge værd. Ikke hvis man spørger Rune Buch, der er bestyrer i Faraos Cigarer, en forretning med speciale i blandt andet tegneserier og merchandise.

Det er penge værd

På auktionen kan man også byde på stormtropper-hjelme, og Rune Buch fortæller Newsbreak.dk, at Faraos Cigarer faktisk sælger hjelme lavet i de samme forme som den “ægte vare.”

– Men de hjelme er ikke båret af skuespillere, siger Rune Buch til Newsbreak.dk.

Selv er han ikke overrasket over, at genstande fra netop Star Wars-film er vurderet til at være så mange penge værd.

– Hvis det er en film franchise, der er penge værd, så er det Stra Wars. Jeg er mest ærgerlig over, at det er så dyrt, at jeg ikke selv kan købe det, siger han.

På auktionen kan man byde på en række genstande, der var med i de oprindelige Star Wars-film, der blev vist på det store lærred for første gang i 1977, 1980 og 1983, og Rune Buch gætter på, at netop de genstande er vurderet så værdifulde, som de er, fordi dem, der så filmene i biografen oprindeligt har en vis købekraft.

– Det er dem, der kan have en million kroner til det. Popkulturelt og filmhistorisk er det det helt rigtige tidspunkt nu, siger Rune Buch om auktionen.

Han sammenligner Luke Skywalkers lyssværd med et maleri, der heller ikke nødvendigvis vurderes ud fra prisen for det lærred, det er malet på.

– Det er historien bag. Du er nødt til at kigge på historien bag det, siger Rune Buch.

Du kan læse mere om auktionen her. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu