ANNONCE

Derfor skal du sælge din brugte bil nu

2. marts 2021 14:23 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Ejere af særligt dieselbiler bør slå til nu, hvis de vil have et godt afkast

Bilejere, der vil af med en brugt benzin eller dieselbil, bør slå til nu, hvis salget skal give et godt afkast.

Lige nu er kan man tale om et sælgers marked, og det er særligt efterspørgslen på brugte biler, der gør udslaget.

– Der er færre brugte biler til salg, end der plejer, og derfor har der også været mere run på for at få flere varer på hylderne hos forhandlerne, fortæller Karsten Meyland Lemche, indholdredaktør hos FDM til Newsbreak.dk.

Han pointere blandt andet at nedlukningen, som også har ramt bilforhandlerne, har betydet, at færre har skiftet deres bil ud med en ny. Det betyder også, at færre brugte biler er kommet ud på markedet.

Godt tidspunkt for benzin og diesel

I takt med at bilmarkedet er blevet mere grønt, er der også sket et skift på brugtbilsmarkedet. Her begynder forbrugeren at søge mod el- og plugin-hybid-biler. Og derfor han det være en god idé at udnytte hullet i markedet nu.

– Benzin er det bedste. De brugte benzinbiler bliver mere attraktive nu. Diesel har den udfordring, at der er bevægelse i markedet – Markedskræfterne går væk fra diesel og hælder mere mod benzin og el. Så det er en god idé at sælge dieselbilen nu, inden markedet har skiftet helt over, siger Karsten Meyland Lemche.

Han understreger også, at der er forbrugere, som stadig er interesseret i en brugt dieselbil, da de kan have en økonomisk fordel for bilister, som kører mange kilometer.

Sælg sikkert

Der er flere måder, du kan sælge din bil, så du sikrer dig, at du får det rette for den, og at salget samtidig går lige efter bogen. Først og fremmest er det en god idé at sigte efter ikke bare én men flere forhandlere.

– Nogle gange kan man være heldig, at de vil give dig en god pris hos mærkeforhandlerne, men det kan også være, at en anden forhandler, som sælger bredt, kunne være interesseret i at købe, da der er få brugte på markedet, fortæller Karsten Meyland Lemche.

Han understreger dog, at man også skal være opmærksom på ikke at blive snydt hos forhandleren. Her er det blandt andet vigtigt, at den brugte bils pris fremgår af slutsedlen, hvis den indgår i en handel med en nyere bil, så der ikke er tvivl, hvis handlen går tilbage.

Men vælger man i stedet at sælge privat, kan man med fordel lave overdragelsen på stedet, foreslår Karsten Meyland Lemche.

– Appen Ejerskifte virker fortrinligt. Man kan lave slutsedler, ejerskifte og så videre. Det kan anbefales, at man bruger denne app, når handlen sker. Det samme gælder overførsel af beløbet på telefonen. Så kan man eksempelvis bevise, at bilen er overdraget, hvis den nye ejer får en p-afgift eller lignende.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu