ANNONCE

Derfor skal du spise og drikke flere vindruer

12. september 2019 10:41 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Vindruer er lidt af en mirakel-madvare. Faktisk er der fantastisk mange fordele ved at spise og drikke vindruer.

Måske er det nyt for dig, men når du går nede i supermarkedets grøntafdeling eller hos grønthandleren, så kan du gøre klogt i at kigge efter vindruer. For vindruer kan gøre meget godt for dig.

Det er ikke bare en sund snack, vindruer har en del helbredsmæssige fordele, som du garanteret ikke kender til.

I galleriet ovenfor kan du læse om de fordele.

Få kalorier

Vindruer indeholder få kalorier, hvilket betyder, at du kan spise en stor del af dem uden egentlig at skulle bøde for dem i ekstra kilo.

Ifølge Good Housekeeping er vindruer fedtfattige og har et lavt indhold af Glykæmisk Indeks, GI, som er et værktøj til at regulere blodsukkeret. Originalt tiltænkt til diabetespatienter.

Desuden menes der, at vindruers indhold af resveratrol kan have indflydelse på din stofskifte, så det fungerer mere effektivt.

Et studie i 2016 har derudover fundet ud af, at kost, der er fuld af antioxidanter, som vindruer også indeholder en del af, har en sammenhæng med vægtvedligeholdelse.

Rige på vitaminer

Selv om vindruer syner meget små, så er de pakket med masser af gode vitaminer.

Vindruer indeholder blandt andet Vitamin K, som er godt for dine knogler og kroppens væv. Mens vindruer også indeholder antioxidanten Vitamin C, som gør kroppen bedre til at hele og absorbere jern.

Artiklen fortsætter efter videoen.

En portion vindruer, der svarer til, hvad der kan være i en kop, indeholder henholdsvis 27 procent Vitamin C og 28 procent Vitamin K.

Spis nu frugt

Hvis du følger de danske kostråd udstedt af Fødevarestyrelsen, så er én af dem, at vi skal spise frugt og mange grøntsager.

Her anbefales det, et en voksen indtager 600 gram grøntsager og frugt om dagen. Her skal halvdelen maksimalt bestå af frugt.

Da 100 gram cirka svarer til et æble, gælder det, at der kan spises op til tre stykker frugt om dagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu