ANNONCE

Derfor står der ‘kopier, del ikke’ – og du vil ikke kunne lide hvorfor

31. december 2017 16:56 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Er du også hoppet i samme fælde?

Man skal ikke have befundet sig mange dage på Facebook, før et opslag tikker ind i ens feed – ofte flere gange – med moralske, støttende eller andre tekster, der sluttes af med ordene: ‘Kopier, del ikke´.

(Du kan se eksempler på disse opslag i galleriet over artiklen).

Og hvorfor nu det? Det er jo da – alt andet lige – meget lettere bare at trykke på ‘del’-knappen.

Det har mediet That’s Nonsense, der undersøger forskellige falske opslag på nettet, et bud på.

Hvis du kopierer teksten og sætter den på din egen tidslinje betyder det, at alle dine venner kan se dit opslag.

Hvis de så kopierer og sætter på deres status, sker nøjagtig det samme. Og gør dine venners venner ligesom du – og din venner; vupti, pludselig er opslaget ved at gå viralt.

Hvis opslaget derimod blot bliver delt, og det originale opslag bliver fjernet, er det så væk alle steder. Det sker ikke, hvis det bliver kopieret. Så er det altså kun et opslag, der pludselig er væk, alle de andre eksisterer altså stadig.

Hvorfor bliver det originale fjernet, tænker du måske? Det kan det gøre, når Facebook opdager, at opslaget er falskt. Hvilket lige præcis disse opslag meget ofte er.

En anden grund til, at opslaget skal kopieres og deles, er at det på den måde bliver meget sværere at finde tilbage til det originale opslag.

Så, moralen må være, ser du ordene ‘kopier, del ikke’ i et opslag, skal du altså ikke gøre netop det.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu