ANNONCE

Derfor vågner du lige inden du sover

22. januar 2020 07:39 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Søvnen bliver spoleret af en krop, der beslutter sig for at gå i højeste beredskab.

Du ligger i sengen med dynen trukket nærmest helt op til ørerne. Dine øjenlåg kæmper mod trætheden og du er sekunder fra at sove, men pludselig sker det, at du vågner, når du lige har lukket øjnene.

Artiklen fortsætter under videoen.

Din krop den giver måske endda et lille spjæt, men hvorfor sker det egentlig? Det har Huffington Post kigget nærmere på.

Ellen Wermter, der er familiesygeplejerske, beskriver overfor mediet, at det mange oplever efter alt at dømme er et såkaldt søvnspjæt. I al sin enkelhed er det en muskelkrampe eller en muskel, der hopper kortvarigt. Præcis som man kender det med for eksempel hikke.

– De her gib er ikke frivillige, og de er ofte meget korte og pludselige. De forekommer ofte i fase et af din søvn – en let transition mellem vågen og dyb søvn, forklarer Ellen Wermter.

Når din krop er afslappet, så begynder din muskler at slappe af – og derfor opfanger hjernen nogengange dette som om, at din krop faktisk falder. Hjernen sender derfor impulser gennem kroppen og giver et gib i kroppen.

Men faktisk viser det sig, at de her små gib egentlig ikke altid er så uskyldige. De kan nemlig stamme fra problemer, der ligger og lurer under overfladen.

I galleriet over artiklen kan du se, hvordan du kan mindske chancen for at blive vækket i søvne af de små gib.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu