ANNONCE

Det betyder det for dig: Nu retter DSB priserne

18. januar 2020 06:14 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I samarbejde med de regionale trafikselskaber og Arriva har DSB rettet sine priser for togrejser. Træder i kraft den 19. januar.

Søndag den 19. januar træder de nye priser for at køre med tog i kraft. Det oplyser DSB i en pressemeddelelse. Her fremgår det, at ordningen er blevet til i samarbejde med Arriva og de regionale trafikorganisationer.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Helt generelt har det været hovedmålet at få korrigeret priserne, så der ikke er for store forskelle og uligheder mellem landsdele. Det betyder så til gengæld, at de kommende prisændringer vil være regionalt betonede.

Det sker som følge af de senere års store takstreformer i Vestdanmark, på Sjælland og på tværs af landet, det er et led i at få harmoniseret forskellene i hele landet“, skriver DSB. I galleriet over artiklen kan du se eksempler på, hvordan priserne ændrer sig.

Landet defineres hos DSB som Øst- og Vestdanmark, og imellem os har vi Storebæltsbroen. For de rejsende mellem Vest og Østdanmark sker der en gennemsnitlig prisændring på to procent. Det gælder primært for enkeltbilletter og rejsekort.

Rejser på Rejsekort vil fortsat være billigere end rejser med enkeltbilletter“, skriver DSB. Der er dog også mulighed for at finde Orange-billetter, der rent faktisk er billigere end rejser på rejsekort. Der sker igen i 2020 ingen ændring i pendlerkort på strækningen, så for de, der kører dagligt over broen er der da godt nyt.

– De ændringer, der bliver gennemført i år, er endnu et skridt mod at sikre, at takstreformernes udgangspunkt om gennemskuelighed. De rejsende skal kunne regne med, at rejsekortet er billigst med mindre, at man er pendler, da kan det bedst betale sig med et pendlerkort, siger Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB Kommerciel.

For rejsende fra Sverige sker der ændringer i priserne på billetter og kort over Øresund. Det sker på baggrund af, at den svenske krone de senere år har tabt værdi i forhold til den danske krone. Der sker ikke ændringer for priserne i danske kroner for rejser over Øresundsbroen.

Bliv klogere på takstændringerne hos dit regionale trafikselskab eller hos DSB. 

Du kan også klikke dig gennem galleriet ovenfor og se eksempler på prisudviklingen hos DSB.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu