ANNONCE

Det blev sagt på pressemødet

29. december 2020 19:13 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Danmark forbliver "lukket".

Det blev sagt på pressemødet
Der er pressemøde tirsdag klokken 19. Foto: Scanpix

3. januar skulle de nuværende restriktioner, der skal holde coronasmitten i ave, udløbe. 25. december lukkede den sidste del af detailhandlen, der ikke sælger dagligvarer, egentlig ned., men effekten har ikke været markant nok.

Restauranter, barer og storcentre har tidligere skullet lukke, men i juledagene har den såkaldte positivprocent – andelen af bekræftede smittede ud af testede – været rekordhøj. Samtidig er rekordmange indlagt, og flere regioner er nu presset så langt, at det ikke ser stabilt ud.

Statsministeriet holdt derfor pressemøde tirsdag klokken 19, og selvom statsminister Mette Frederiksen (S) indledte med at sige, at vi nu er i gang med at vaccinere og kaldte det historisk, så havde piben generelt en trist lyd.

– Situationen i forhold til smittetal, indlæggelser og dødsfald er nu mere alvorlig, end den var i foråret, siger statsministeren på pressemødet.

Restriktionerne er derfor forlænget. Så restauranter, storcentre, frisører, barer, kulturliv og øvrige butikker ikke får lov at åbne som ventet den 3. januar.

I stedet forlænges restriktionerne nu til den 17. januar. Så har offentligheden endnu en chance til at vise, at vi kan være med til at bremse smittespredningen. Tirsdag blev det offentliggjort af Statens Serum Institut (SSI), at Danmark nu har 900 indlagte.

– Vi gør det, vi gør, fordi en epidemi, der løber ud af kontrol, vil have store konsekvenser og større konsekvenser end det at lukke ned nu, sagde statsministeren, da restriktionerne blev præenteret. Da var 493 coronapatienter indlagt.

Tirsdag lød det, at vi nu generelt selv er herrer over, hvordan fremtiden skal se ud.

– De ofre, vi bringer i vores sociale liv nu ved at se så få som muligt, er helt afgørende for at bryde smittekæderne og redde menneskeliv. Vi har før set, at vi kan, og at vi derfor også kan gøre det igen, siger statsministeren.

Skoleelever skal også fortsat hjemmeundervises som i foråret, men der er håb forude – hvis vi reagerer nu.

– Lyset og håbet er tændt med vaccinen, men vi ved, at der endnu er nogle barske måneder foran os, slutter statsminister Mette Frederiksen (S).

Fakta

Her er restriktionerne der forlænges

Her kan du læse om de gældende restriktioner frem 3. januar, der ventes forlænget til 17. januar:

Butikker og liberale erhverv:

* Indkøbscentre og udvalgsvarebutikker som eksempelvis byggecentre skal holde lukket uanset størrelse. Supermarkeder og apoteker er undtaget.

* Også liberale serviceerhverv som frisører og massører skal holde lukket.

Skoler samt ungdoms- og voksenuddannelser:

* Elever i folkeskolen og studerende er sendt hjem og skal modtage fjernundervisning.

Kultur, sport og fritid:

* Alle indendørs idræts- og kulturanlæg skal holde lukket. Det gælder blandt andet svømmehaller, legelande, fitnesscentre, teatre, museer, biografer, biblioteker, spillehaller, kasinoer og foreningslokaler.

* Elitesportsudøvere må benytte idrætsfaciliteterne, som er lukket for offentligheden.

* Ved udendørs sport må højst 10 personer deltage ad gangen.

Restaurationer:

* Restauranter, barer, caféer og lignende skal holde lukket.

* De må dog godt servere takeaway.

Kilde: Coronasmitte.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu