ANNONCE

Det bliver billigere at være bilist i 2021

21. januar 2021 10:16 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

FDM melder om gode nyheder, også for dem der overvejer at investere i en elbil

Det bliver billigere at være bilist i 2021
Ifølge FDM bliver det billigere at være bilist i 2021, i forhold til 2020. Foto: FDM.

Danske bilister står til at spare 1.200 kroner på at eje et køretøj i forhold til 2020. Det skriver FDM i en pressemeddelelse, hvor FDMs store bilbudget for 2021 præsenteres.

– Bilen er en af de helt store poster i mange danskeres økonomi. Derfor er årets bilbudget godt nyt for bilejerne, siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru, i pressemeddelelsen.

Billigere benzin

Ifølge FDM har man medregnet alle relevante udgifter forbundet med at være ejer af en bil, og der er flere grunde til, at 2021 bliver billigere end 2020. Det handler blandt andet om renter, en afgiftsstigning i 2022 og prisen på brændstof.

FDM skriver, at listeprisen for brændstof falder. Listeprisen for benzin falder eksempelvis med én krone, fra 12,33 kroner per liter i 2020 til 11,31 krone per liter i 2021.

Stigning udebliver

FDM skriver også, at en stigning i ejerafgiften på benzin- og dieselbiler først får virkning fra 2022, og Ilyas Dogru siger i pressemeddelelsen, at der også er godt nyt i vente for dem, der overvejer at købe en elbil eller en plugin-hybrid.

– De stod nemlig til at tage et gevaldigt afgiftshop. Med de nye bilafgifter vil mange af dem fortsat være afgiftsfritaget, mens ændringerne i afgifterne for benzin- og dieselbiler er moderate, siger Ilyas Dogru i pressemeddelelsen.

Bør du overveje en elbil?

Specifikt for elbiler skriver FDM, at biltypen er god for miljø, klima og for privatøkonomien.

Kilometerprisen for elbiler er steget med fem øre, sammenlignet med 2020, men ifølge FDM er elbilen stadig billigere at køre i end en benzinbil til samme pris.

Tager man, ifølge FDM, en elbil til 300.000 kroner og en tilsvarende benzinbil, vil elbilen koste 3,63 per kilometer at holde kørende over fem år og 100.000 kilometer, når man tager højde for alle udgifter. Det er 80 øre billigere per kilometer end benzinbilen.

– Vores bilbudget afkræfter endnu en gang myten om, at det er dyrere at køre elbil, siger siger Ilyas Dogru.

Han fortæller, at elbilejere har adgang til refundering af visse afgifter, og i øvrigt fortsat være afdragsfritaget.

– Lægger man dertil lavere udgifter til ejerafgift og vedligeholdelse, så er det ikke økonomien, der skal afholde folk fra at købe en elbil, siger Ilyas Dogru i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu