»Det er en sorgens dag for Vordingborg«

11. marts 2013 13:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
»Det er en sorgens dag for Vordingborg«
Billede mangler

Vordingborg Kaserne står over for en kraftig nedskæring, og et tab af flere hundrede arbejdspladser, når DANILOG, hærens internationale logistikcenter, forsvinder fra kasernen som følge af besparelser på forsvarsbudgettet.

 

Det vækker naturligvis bekymring hos Vordingborgs borgmester, socialdemokraten Henrik Holmer (S), som opfordrer politikerne på Christiansborg til at huske på, hvad de har lovet landets yderområder.

»Jeg er rigtig ked af det. Jeg er bekymret for kommunens fremtid. Det er en sorgens dag for Vordingborg by og Vordingborg Kommune. Det er også en sorgens dag for Region Sjælland, fordi vi endnu en gang mister statslige arbejdspladser til fordel for hovedstadsområdet. Politikerne til begge sider på Christiansborg har lovet at skabe et Danmark i balance. Det er som om, de har glemt det,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Borgmesteren har endnu ikke et præcist overblik over, hvor mange arbejdspladser, der flytter fra hans kommune i forbindelse med kasernelukningerne. Men det drejer sig om op mod 700, anslår han, og peger på, at Vordingborg har stået relativt ensomt under forhandlingerne.

»Forsvarschefens rapport lagde op til at bevare Vordingborg Kaserne og flytte Livgarden hertil, men vi har iagttaget det politiske spil i Folketinget, og vi har set, at vi ikke havde så mange venner på Christiansborg. Vi har heller ikke noget folketingsmedlem fra vores kommune, og det er måske også medvirkende til, at vi endte med sorteper i sidste ende,« siger Henrik Holmer.

Han ser dog et lyspunkt i aftalen, idet Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster og Hjemmeværnsskolens Uddannelsescenter Sydsjælland nu flyttes til Vordingborg.

»Vi bevarer op mod 400 arbejdspladser i Vordingborg, og det er trods alt bedre end det, der var det værste scenarium, at kasernen skulle lukke helt,« siger Henrik Holmer.

Også i Sønderborg Kommune vækker nyheden om, at den lokale kaserne skal lukke, bekymring.

»Jeg har lyst til at sige, at det her ikke er okay, for vi var ikke i spil før jul. Så kom forsvarschefen med det udspil, og nu er det denne her beslutning, man har taget. Og det synes jeg, er ærgerligt, for Sønderjylland er altså noget helt specielt,« siger borgmester Aase Nyegaard fra Fælleslisten TV 2 News.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu