ANNONCE

-Det er fuldstændig vanvittigt

20. januar 2021 19:34 | Af: Newsbreak.dk

Frisørorganisation ser ikke mildt på frisører, der kører ud til kunder

-Det er fuldstændig vanvittigt
Frisørernes fagorganisation opfordrer medlemmerne til at stå sammen. Foto: Scanpix

(Citathistorie fra TV2 Østjylland)

– Ingen livsbegivenhed er så vigtig lige nu, at ens hår skal være toptunet. Vi kommer alle til at have langt hår og udgroninger, så kontant er udmeldingen fra Connie Mikkelsen til TV2 Østjylland.

Hun er formand for Fagorganisationen for selvstændige frisører og kosmetikere, DOFK. Og reaktionen kommer oven på TV2 Østjyllands historie om frisøren Rikke, der – helt lovligt – klipper kunder i deres private hjem, nu hvor hun ikke må holde salonen åben.

– Jeg synes, det er forkert. Jeg synes, man skal stå sammen. Det handler om at mindske smittespredning. Det er ikke for sjov, at Mette Frederiksen siger, man kun må se fem og skal holde sig til sin egen lille boble, siger Connie Mikkelsen.

Hun har ikke hørt om andre frisører, der gør det. Derimod har mange af hendes medlemmer samme holdning, som hun har.

– Jeg har en masse medlemmer, der er forarget og ikke forstår, hvorfor man gør det. Vi arbejder med en virus, vi ikke kan se, høre eller lugte, og hvis du kører rundt til seks kunder, kan du risikere at smitte seks. Det er fuldstændigt vanvittigt.

Rikke kører hjem til kunder

Historien drejer sig om Rikke Winterskov fra Lime på Djursland, der tilbyder kunder at køre hjem på deres private adresse og klippe deres hår. Hun er ligesom alle andre frisører tvunget til at holde sin salon lukket, og det her er hendes løsning på problemet.

– Hvis min forretning skal overleve, er jeg nødt til at tjene penge. Så sent som i dag har jeg talt med Erhvervsstyrelsen for at være sikker på, at det er lovligt, sagde Rikke Winterskov i mandags til TV2 Østjylland.

Men er du ikke nervøs for at sprede corona-smitte?

– Altså jeg tager alle forholdsregler. Jeg bliver testet hver fjerde dag, jeg bruger mundbind og visir og jeg spritter løbende af. Derudover må folk, jeg kommer ud til, ikke have symptomer, siger Rikke Winterskov.

Ifølge Østjyllands Politi er det fuldt lovligt, hvad Rikke Winterskov gør, da det foregår i folks private hjem.

Alligevel opfordrer formanden for frisørernes fagorganisation deres medlemmer og kunder til at lade være.

– Vi kan komme hurtigere igennem og hurtigere åbne, hvis vi står sammen om det her, siger Connie Mikkelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu