»Det er realistisk med lockout efter påske«

16. marts 2013 17:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
»Det er realistisk med lockout efter påske«
Billede mangler

Undervisningen på de danske skoler kan meget vel være helt aflyst efter påske på grund af lockout, og derfor bør forældre allerede nu se sig om efter alternative pasningsmuligheder.

 

Sådan lyder det fra Skolelederforeningens formand, Anders Balle, der fra sidelinjen følger forhandlingerne mellem KL og Danmarks Lærerforening i forligsinstitutionen.

»Forældre bør nu forberede sig på, at skolen kan være lukket efter påskeferien,« siger Anders Balle til epn.dk.

Parterne genoptager forhandlingerne i forligsinstitutionen på fredag – samme dag som skoleeleverne får påskeferie – og hvis man ikke indgår et forlig, vil en lockout træde i kraft 1. april.

»Det er realistisk med lockout efter påske. Men vi ved ikke, hvad der kommer til at ske på fredag, og derfor kan vi ikke give eleverne og forældrene besked før ferien,« siger Anders Balle og opfordrer forældre til at holde øje med skolernes hjemmesider.

Han påpeger, at selv om SFOerne vil holde åbent som de plejer i tilfælde af en lockout, så må de ikke udvide pasningsordningen, og derfor skal forældrene tænke alternativt.

»Det er op til forældrene at finde pasning. Jeg er sikker på, der vil opstå mange kreative påfund. Men forældre må ikke passe eleverne på skolen, for vi må som ledere ikke svække konfliktens virkning. Den skal gøre så ondt på samfundet, at en af parterne må give sig,« siger Anders Balle.

Parterne mødes til en ny runde forhandlinger fredag 22. marts, men KL har tidligere varslet lockout af 50.000 folkeskolelærere, hvis ikke man bliver enige om en ny aftale.

Findes der ingen løsning i forligsinstitutionen inden 1. april kan en lockout træde i kraft. Det vil lukke skoler landet over.

Der har især været uenighed i spørgsmålet om en ny aftale omkring lærernes arbejdstid.

Forligskvinden, Mette Christensen, der skal udarbejde et mæglingsforslag, kan dog udskyde konflikten i to uger, hvis hun mener, der er fremskridt i forhandlingerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu