ANNONCE

Det er virkelig genialt: Politiet fanger pakketyve med smart trick

14. december 2018 14:22 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Julen er højtid for online-shopping og dermed også for pakketyverier.

Det er virkelig genialt: Politiet fanger pakketyve med smart trick
Pakken her er en af de falske Amazon-forsendinger, som politiet i Jersey City har plantet. Den indeholder en GPS-enhed. Foto: Scanpix

En stigning i antallet af pakkeleveringer fra web-shops som for eksempel Amazon er efterhånden et fast indslag i julen. Mens de lokale butikker og kiosker drukner i pakker her hjemme i lille Danmark, så har de andre udfordringer at bokse med i guds eget land.

Men proaktive som altid, så er der også fundet en ret smart løsning. I hvert fald i Jersey City i staten New Jersey, der nærmest ligger klos op ad New York. Her har den lokale politichef nemlig iværksat en intelligent plan, der skal fange pakke-tyve.

I USA bliver mange pakker nemlig leveret på adressen, og hvis der ikke er nogen hjemme, ja, så bliver pakken stillet foran døren. Let af nappe for usle tyve, og det sker ifølge ordensmagten ret tit. Men løsningen er her, afslører politichefen på Twitter.

Associated Press skriver ifølge CBS News, at det blot tog en times tid, før den første tyv gik i fælden. Hvordan fungerer det så?

Ved hjælp af lokke”duer” fanger politiet tyvene, fordi der for det første slet ikke er tale om en rigtig pakke, men derimod en falsk æske, som politiet har plantet foran tilfældige hoveddøre, og i stedet for playstation-spil eller bøger er indholdet en GPS-enhed.

På den måde sporer politiet altså tyven og kan lige så stille følge med og anholde. Æskerne har Amazon doneret gratis til politiet, så de ser fuldkommen ægte ud.

– Vi havde en kasse på gaden, der fik lov at stå i tre minutter, før den blev stjålet. Vi troede, det var en fejl til at starte med, siger James Crecco, der er tovholder på projektet. I bund og grund er håbet, at den konkrete udmelding om, hvordan politiet gør, så får tyvene til helt at holde op med at stjæle pakker.

Ifølge CBS er der flere politikredse i USA, der har påtaget en lignende taktik.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu