Det evige drama på isen

17. marts 2013 19:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Det evige drama på isen
Billede mangler

Høgene mod tyrene er det evige playoff-drama. Tre år i træk, 2008, 2009 og 2010, var de ude i en syvende og afgørende kamp mod hinanden.

 

Og nu konfronteres Frederikshavn White Hawks og Rødovre Mighty Bulls igen, når pucken kastes på tirsdag i Scanel Hockey Arena.

Den anden semifinale, Sønderjyske versus Odense Bulldogs, er også usædvanlig, men på en anden måde. Det er første gang, de to »naboer« mødes i en bedst-af-syv serie.

– I mine øjne er det ikke tilfældigt, at det netop er de fire hold, der står i semifinalen. Man kan være heldig i en eller to kampe, men vinder man fire, er man altid det rigtige vinderhold, siger White Hawks’ assisterende træner, Mike Grey.

– Man kan diskutere, om det er en fordel at gøre kvartfinalerne færdig i fire kampe som os eller komme med momentum efter en længere serie som Rødovre. Vi kommer i hvert fald med en enorm sult efter nogle gode træninger.

I miniserie-duellen over syv kampe mellem høgene og tyrene fører Frederikshavn 2-1 med den legendariske afslutning i kvartfinalebraget i Rødovre i 2008 som et highlight i ligahistorien.

Med små to minutter før tid førte Mighty Bulls 3-2, men White Hawks kvitterede, og i de døende sekunder scorede backen Christian Schioldan i powerplay. Denne signatur husker stadig daværende Rødovre-direktør, Billy Adamsen, der længe sad som forstenet, lammet af sit livs hockeychok.

Den 34-årige matchvinder, Christian Schioldan, er stadig en vigtig spiller for vendelboerne og i øvrigt den eneste spiller, der er tilbage fra Frederikshavns guldhold anno 2000.

Tirsdagens truende snestorm gør Rødovre-spillernes arbejdsdag længere, da de skal flere timer tidligere af sted med bussen.

Et klogt spillede og meget fokuseret Odense-hold sikrede sig den sidste semifinalebillet med en 3-0 sejr over Aalborg Pirates i den syvende kamp lørdag aften i Gigantiunm for øjnene af 3.529 tilskuere.

Jens Holmström storspillede i målet, og Rasmus Ericsson blev dobbelt målscorer. Det sidste mål i tomt bur sat ind med baghånden omtrent fra midten.

2-0 målet blev scoret af Esben Nielsen, en velplaceret firsttimer i krydset.

– Jeg er meget tilfreds med vores defensiv. Den var nøglen til vores sejr, siger en glad Odense-coach, Pär Johansson.

Sådan spilles de første to semifinalerunder:

Tirsdag kl. 19.30:

Frederikshavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls

Sønderjyske-Odense Bulldogs

Torsdag kl. 19.30:

Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks

Fredag kl. 19.30:

Odense Bulldogs-Sønderjyske

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu