ANNONCE

-Det går alt for stærkt for alt for mange

14. januar 2021 16:42 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Politiet har på kun en uge udskrevet flere end 9600 fartbøder

-Det går alt for stærkt for alt for mange
Tallene er meget bekymrende, lyder det fra politiet. Foto: Scanpix

Trods coronanedlukning og langt færre biler på vejene end normalt er næsten 10.000 danskere blevet sigtet for at køre for stærkt i løbet af uge 1.

Her har Rigspolitiet haft fokus på netop hastighedsoverskridelser, og resultatet er både forbløffende og nedslående.

Det siger Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter:

– Vi har sigtet flere end 9.600 for at køre for stærkt i den forgangne uge. Det er et meget højt antal set i lyset af, hvor mange danskere, der arbejder hjemme og dermed ikke er på vejene. De tomme veje har simpelthen fået mange danskere til at træde hårdere på speederen, siger han i en pressemeddelelse.

Politiet førte samme kampagne i august 2020, hvor stort set samme antal bilister blev sigtet for at køre for stærkt. Dengang var der dog langt flere bilister på vejene.

Alt for stærkt

De tomme veje får tilsyneladende også fartdjævlen frem i folk.

Politiet har i hvert fald set flere tilfælde, hvor folk har kørt vanvittigt stærkt:

–  Ikke alene har vi sigtet rigtig mange for at køre for stærkt, men vi har også set ekstremt høje hastigheder. Vi har bl.a. registreret flere tilfælde, hvor der er blevet kørt mere end 200 kilometer i timen. Der er vist ingen tvivl om, at hastighed fortsat får politiets opmærksomhed i fremtiden, siger Christian Berthelsen.

2166 sager i én kreds

Den geografisk store, men knap så folketætte, politikreds i Nordjylland står for en betragtelig del af sagerne.

Her har man i ugens løb sigtet hele 2166 for at køre for stærkt. Et tal, der bekymrer leder af færdselsafdelingen, politikommissær Thomas Ottesen:

– Det går alt for stærkt for alt for mange. Måske fordi der er ekstra plads på vejene som følge af corona.  Men det er en meget uheldig udvikling, for høj hastighed kan kædes meget direkte sammen med dødsulykker i trafikken, advarer han i en pressemeddelelse.

Især det farlige føre på vejene taget i betragtning:

– Nu er vi i vinterperioden, hvor der ovenikøbet er ustadigt vejr, kolde og glatte vejbaner. Det betyder, at man som bilist vil opleve øget bremselængde og begrænset vejgreb. Det øger risikoen for ulykker, især når hastigheden samtidig er for høj. Så min generelle opfordring til alle bilister i Nordjylland er: Sænk farten. Det kan redde dit liv, hvis uheldet er ude, siger Thomas Ottesen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu