ANNONCE

Det gemte 2500 år gamle kister på

5. oktober 2020 08:51 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Kisterne skal være en del af en kommende stor udstilling i Ægypten.

En antageligvis 2500 år gammel kiste blev den 3. oktober , ifølge The Indian Express, åbnet op for øjnene af blandt andet diplomater og journalister ved begravelsesstedet Saqqara i Ægypten.

Khaled el-Anany, landets minister for turisme og det antikke, var til stede ved åbningen, hvor 59 kister blev præsenteret for offentligheden, og han fortalte blandt andet, at der inde i sarkofagerne blandt andet lå præster og spidser fra det 26. dynasti.

– Dette er ikke afslutningen på opdagelserne. Det er kun begyndelsen, sagde Khaled el-Anany, ifølge ABC News, til de fremmødte.

Kisterne er gravet ud fra meterdybe skakter i området, og planen er, at de skal flyttes til Grand Egyptian Museum, et museum der skal stå nær Giza-pyramiderne med forventet åbning i 2021.

Fundet af de mange kister blev annonceret tilbage i august, men arbejdet i området har været udfordret af covid-19-pandemien.

Ægypten genåbnede landets turistattraktioner i juli, efter at alt havde været lukket ned i fire måneder. ABC News skriver, at turisme står for 15% af landets samlede økonomi.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu