ANNONCE

Det har Britta Nielsens børn sagt i retten

10. marts 2020 06:52 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Info

Både Britta Nielsens søn og datter forklarer, at de penge, som de fik af moren, stammede fra arv.

Britta Nielsens børn har ved Retten i Glostrup udtalt sig i deres sag om groft hæleri. Det er første gang, at Britta Nielsens søn udtaler sig offentligt i sagen.

Børnene er begge uforstående overfor deres tiltaler.

Artiklen fortsætter efter videoen

På trods af at Britta Nielsens søn har levet af sine mors penge hele sit liv, så er han ikke vidende om, hvor de penge stammede fra. Han mener, at det var en del af hans arv. Ligeledes har Britta Nielsens datter Samina Hayat ikke været klar over værdien af de heste, som hun stod som ejer af.

Mor købte hestene

To heste til hver omkring tre millioner kroner var noget af det, som Britta Nielsens yngste datter, den i dag 32-årige Samina Hayat, fik, da hun trænede på stutteriet Schockemöhle i Tyskland.

Købene bliver blandt flere mandag gennemgået af anklager Lisbeth Jørgensen i Retten i Glostrup.

Her er datteren og Britta Nielsens to andre børn tiltalt for groft hæleri for samlet cirka 51 millioner kroner, fordi de skal have fået del i de penge, moren svindlede sig til i Socialstyrelsen.

– Priser og køb var ikke noget, jeg talte om med nogen, siger Samina Hayat.

Hun forklarer, at det var hendes mor, Britta Nielsen, som stod for adskillige hestekøb.

Først i 2016 blev Samina Hayat klar over, hvor meget hestene faktisk var værd, fortæller hun. Det skete i forbindelse med en sag om manglende betaling af moms.

Her fik hun at vide, at der da var heste i hendes selskab for 1,5 millioner euro – svarende til mere end 11 millioner kroner.

– Det var først der, jeg blev opmærksom på, at der var heste for så og så mange penge, siger Samina Hayat.

Smed millioner i selskab

Anklageren gennemgår også adskillige fakturaer med udgifter, som Samina Hayat har haft under sit ophold på Schockemöhle.

Gang på gang bekræfter datteren, at det er hendes underskrift, som ses på dokumenterne. Hun fortæller, at hun kom op på kontoret på stutteriet Schockemöhle, når hun skulle skrive under.

Anklager Lisbeth Jørgensen vil vide, om Samina Hayat ikke havde en idé om, at det hele var meget dyrt.

– Jeg ved godt, at jeg har forklaret det mange gange, men min energi og mit hoved var hos hestene, siger Samina Hayat.

Britta Nielsen overførte også millioner til datterens konto i Holland, da hun boede der og drev selskab. Samina Hayat fortæller, at hun ikke vidste, der blev overført så meget, og at hun troede, at hendes hestesalg fik selskabet til at løbe rundt.

– Det var faktisk noget, jeg havde det rigtigt skidt med. Jeg troede faktisk, at jeg klarede det mere eller mindre selv. Men det kan jeg se, at jeg så ikke har gjort, siger hun.

I retten er det kommet frem, at den 32-årige datter aldrig har haft et egentligt arbejde, og at hun siden 2016 har læst jura.

Pengene var arv

Samina Hayat forklarer i retten, at pengene som hendes mor købte heste for, stammede fra arv og investeringer. Det var i hvert fald sådan hendes mor lagde det ud for hende.

Det er nogenlunde den samme forklaring, man senere mandag kunne høre fra Samina Hayats bror, der for første gang udtalte sig i et åbent retsmøde. Ved Retten i Glostrup er det kommet frem, at sønnen hovedsageligt har levet af sin mors penge hele sit liv. Dog har han også tjent penge ved investeringer, da han boede i Sydafrika.

Ifølge anklagen fik han som voksen flere gange overført beløb fra sin mor, som han skal have vidst eller formodet stammede fra kriminalitet.

Anklager Kia Reumert spørger ham blandt andet til, at han i 2008 fik først 20.000 kroner indbetalt til sin konto, og igen 78.000 kroner og så 25.000 kroner.

Han fortæller, at han ikke tjekkede, hvad der stod på kontoen, som han brugte af.

– Det gjorde jeg ikke i starten. Jeg husker på et tidspunkt, at jeg havde 400.000 kroner stående, fordi banken kontakte mig og ville høre til investering, siger sønnen.

Han fortæller, at han tænkte, at pengene kom fra arv.

– Det var noget udbetaling for min arv. Jeg kan ikke huske, hvornår hun (Britta Nielsen, red.) sagde det. Det er ikke beløb, jeg har holdt øje med, siger han.

Tidligere er det kommet frem, at arven fra faren, som døde i 2005, var på knap 300.000 kroner.

Groft hæleri for millioner

Britta Nielsen blev i februar dømt for at have svindlet Socialstyrelsen for 117 millioner kroner fra 1993 til 2018.

Hendes tre børn er anklaget for at have været vidne til, at de penge som deres mor overførte til dem, stammede fra kriminelle handlinger.

Samina Hayat er tiltalt for et beløb på cirka 37,2 millioner kroner, mens søsteren, Jamilla Hayat, er tiltalt for knap 3,5 millioner kroner. Deres bror er tiltalt for knap 10,7 millioner kroner. Alle tre nægter sig skyldige.

Sønnen er desuden tiltalt for besiddelse af børneporno, som blev fundet på hans computer og en ekstern harddisk, da han kom til Danmark i 2018.

I februar blev Britta Nielsens svigersøn idømt otte måneders fængsel for groft hæleri. Dommen anker han ikke.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu