ANNONCE

Det her får bilister til at lade mobilen ligge

17. februar 2020 09:00 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Siden loven blev skærpet har der været 21 procent færre sigtelser for at bruge håndholdt mobil i bilen.

Det her får bilister til at lade mobilen ligge
Selv om politiet ser færre tilfælde af bilister, som bruger håndholdt mobil mens de kører, er transportminister Benny Engelbrecht (S) ikke tilfreds. - Der er stadig relativt mange, der bruger mobiltelefonen under kørsel, og derfor kan vi heller ikke bare læne os tilbage i tilfredshed, siger han. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Det har tilsyneladende virket at indføre klip i kørekortet for at bruge håndholdt mobil i bilen. Det skriver DR Nyheder.

Tal fra Rigspolitiet viser, at der i fem måneder op til, at skærpelsen af loven blev indført 10. september, blev rejst 11.263 sigtelser. I de fem måneder, efter at den blev indført, er der blevet rejst 8837 sigtelser med tilhørende klip.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det svarer til et fald på 21,5 procent.

– Det er jeg rigtig glad for at se. Og jeg tillægger klippet en kæmpe stor værdi for, at vi nu ser det her fald, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, til DR Nyheder.

Bøde på 1500 kroner

Hvis en bilist bruger sin håndholdte mobil, mens vedkommende kører, koster det foruden et klip i kørekortet en bøde på 1500 kroner.

Derudover skal man betale 500 kroner til Offerfonden, hvis man benytter håndholdt mobiltelefon, gps, tablets, computere med videre under kørslen.

Selv om det tilsyneladende går den rigtige vej, er transportminister Benny Engelbrecht (S) ikke tilfreds.

– Der er stadig relativt mange, der bruger mobiltelefonen under kørsel, og derfor kan vi heller ikke bare læne os tilbage i tilfredshed. Der skal ske noget mere, og vi skal have endnu færre til at bruge mobilen – ikke bare bag rattet, men også på cyklen, siger han til DR Nyheder.

Ministerens kommentar om, at også cyklister skal blive bedre til at ignorere telefonen, er ikke grebet ud af den blå luft.

Newsbreak.dk fortalte den 9. februar, at en stor gruppe cyklister har for vane at skele til telefonen, mens de kører.

– Det er bekymrende at se, hvor mange der siger, at de bruger mobilen håndholdt, når de kører på cykel. Ud over at det er forbudt, så er det også risikabelt, da det kan betyde, at man overser en anden trafikant eller for eksempel en kantsten, vælter og kommer alvorligt til skade. Så rådet herfra er læg mobilen i lommen og kør cykel, når du kører cykel, sagde Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse om problemet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu