Det her kan bidrage til at styrke dine muskler

24. februar 2020 20:24 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Protein er kroppens byggesten. Derfor er den rigtige kost vigtig for din krop og trivsel.

Ligesom forskellige vitaminer er også protein livsvigtig for vi mennesker. Det er nemlig kroppens byggesten og bruges til både at opbygge og vedligholde vores muskelmasse. Det er desuden et næringsstof, som bidrager med energi til kroppen.

Artiklen fortsætter under videoen

Samtidig bruger vi det også i forbindelse med produktion af hormoner og enzymer ligsom det er vigtigt for vores immunforsvar.

Det kan man blandt andet læse på Sundhed.dk.

Her fremgår det desuden, at protein findes i det meste af den kost, vi indtager, men også, at der er nogle fødevarer, der indeholder mere end andet.

I galleriet over artiklen kan man se eksempler på kost, der er ekstra godt, når det gælder protein og opbygning af muskelmassen.

Protein består af 20 forskellige aminosyrer og de er alle nødvendige for menneskets overlevelse. De 11 af dem producerer kroppen selv, mens vi skal have de resterende ni gennem kosten.

Behovet varierer fra person til person afhængigt af kropsvægt og hvor aktiv man er. For eksempel er hård træning ensbetydende med et større behov. Det samme gør sig gældende, hvis man er syg.

Det anbefales også, at ældre mennesker indtager mere end yngre.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu