ANNONCE

Det her kan være et smertehelvede for din hund

5. december 2020 06:10 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Nu nærmer sig tiden - hvor det kan gøre rigtigt ondt på din hund.

Din hund har fire poter – en på hver sit ben. Det er fire gange smerter for menneskets bedste ven.

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

(I galleriet over artiklen kan du se gode råd til at beskytte hundene i den mørke årstid).

Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hundens poter består af tæerne, hvor trædepuderne er placeret på undersiden. Huden mellem hundens tæer er typisk dækket af lidt pels som varierer efter race.

En Cocker Spaniels har for eksempel mere pels end en Mops. I denne pels kan is og sne samle sig. De bløde trædepuder er heller ikke lavet til at gå på det grove vejsalt, og derfor er det vigtigt at passe ekstra godt på poterne, når der saltes.

– Det kan være man oplever, at hunden pludselig virker sløv, når man går tur med den om vinteren. Det har dog sjældent noget med sløvhed at gøre, men derimod har hunden nok ømme poter. Den salt der spredes på vejene, udtørrer poterne og kan lave sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Smerten kan undgås

Den smertefulde udtørring af hundens poter kan undgås ved at smøre dem med potevoks inden gåturen. Potevoks er udviklet som et forbyggende middel til alle hunderacer, der forhindrer, at din hund får, sår og sprækker på trædepuderne.

– Potevoksen skal på så snart vejene saltes. Hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til, forklarer Jens Jokumsen og fortsætter:

– Det er en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles i lunkent vand, for at fjerne salt, og kan med fordel efterbehandles med potevoks, så udtørring af poterne forebygges, afslutter han.

Du kan købe plejeprodukter til hunde hos blandt andet Dyrenes Beskyttelse, på internater, Føtex, Bilka og Maxi Zoo.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu