Det her må du aldrig smide i skraldespanden

9. oktober 2019 11:28 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Der er en række regler, der skal følges, når det handler om at smide sit husholdningsaffald i skraldespanden.

Vi danskere smider hvert år 2,4 millioner tons affald fra vores husholdninger ud. Heraf ryger mere end halvdelen til forbrænding. Dermed er vi det land, der ifølge Eurostat relativt set både producerer og forbrænder mest affald.

Ydermere er de lande, vi normalt sammenligner os med, bedre til at genanvende affaldet. Det skriver Bolius.

Artiklen fortsætter under videoen

Det hører dog med, at vi er blevet bedre til at håndtere og sortere affald. Fra 2014 til 2016 er tallet for genanvendelse af husholdningsaffald ifølge Miljøstyrelsens Affaldsstatistik  nemlig steget fra 43 procent til 48 procent. Det er ikke er uvæsentligt for miljøet.

Derfor er det vigtigt, at vi fortsat bliver bedre til at sortere hjemme hos os selv, inden affaldsposen ryger ud. Faktisk er der et egentligt regulativ for, hvad der under ingen omstændigheder må smides i skraldespanden til restaffald, men som i stedet for skal afleveres til genbrug.

Hvad det er, kan man se i galleriet over artiklen.

Vær også opmærksom på, at det er op til den enkelte kommune, om den ønsker at stramme de regler, der fremgår af affaldsbekendtgørelsen, og at man har pligt til at følge de kommunale  regler. Der er for eksempel flere kommuner, der kræver, at alt organisk affald sorteres fra og placeres i specielle containere.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu