ANNONCE

Det her må ikke komme i mikrobølgeovnen

15. august 2019 15:32 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Faktisk er nogle materialer velegnet til mikrobølgeovnen, mens andre under ingen omstændigheder er.

Det er en klassiker at bruge mikrobølgeovnen, når man skal varme sine madrester op. Det er en nem funktion, som de fleste har benyttet sig af.

Men du har sikkert kigget på en plastikbeholder og undret dig over, om den kan holde til varmen i mikrobølgeovnen.

Mens flere typer plastik sagtens kan klare turen, er der også noget plastik, som på ingen måde har godt af at blive placeret i mikrobølgeovnen, fordi det enten kan smelte eller springe, når det udsættes for varme. Desuden er der også andre materialer, der heller ikke kan tåle varmen. Det fremgår af Plastindustrien.

I galleriet ovenfor kan du læse om de typer plastik, du ALDRIG må komme i mikrobølgeovnen.

PET, PP og HDPE

Hvis du skal være sikker på, at din plastikbeholder, -pose eller andet kan holde til mikrobølgeovnen, skal du sætte dig ind i et form for kodesprog.

Plastikprodukter er markeret med bestemte forkortelser, der indikerer om de kan komme i mikrobølgeovnen eller ej.

Plastbakker, stegeposer og plastbelagte papbakker af polyethylenterephthalat, PET, må gerne komme i mikrobølgeovnen. Mens også plastbeholdere fremstillet af polypropylen, PP, og high density polythyen, HDPE, også må.

Glas, porcelæn og stentøj

Foruden plastik er materialer som glas, porcelæn og stentøj også anvendelige i mikrobølgeovnen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Selv om de fleste ved, at det kan være farligt at putte sølvpapir eller aluminiumsfolie, som det også kaldes, i mikrobølgeovnen, kan man faktisk godt putte lave aluminiumbakker, som er produceret efter 1980, i mikrobølgeovnen.

Men faktisk kan man også putte plastfilm, hvis det er beregnet til mikrobølgeovnen, og sølvpapir, så længe det er mindst to centimeter fra ovnsiden, også komme i mikrobølgeovnen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu