ANNONCE

-Det her skal stoppes

25. oktober 2020 15:55 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det var 38-årige Henrik Kring, der kom til skade i en fuldkommen vanvittig aktion i skov ved Vejle lørdag.

Ondt i hovedet, smerter i ryggen og besvær med at åbne det højre øje.

38-årige Henrik Kring fra Vejle gør søndag status for følgerne af den fuldkommen vanvittige gerning, han var offer for lørdag formiddag i Urhøj Skov ved Vejle. Her kom han sammen med et hold træningskammerater kørende på mountainbike, da han pludselig ramte noget og blev flået af sin cykel.

Newsbreak.dk omtalte allerede hændelsen lørdag eftermiddag, da Jon Slot Hansen, der arrangerede turen som ejer af fitnesscenteret Apollo Fitness i Vejle, advarede andre mod, at det her modbydelige optrin fandt sted på stien, hvor der hyppigt køres meget stærkt på mountainbike.

Nu er det offeret selv, der fortæller, hvad han oplevede på turen.

Ramt i hovedhøjde

En større gruppe af mountainbikeryttere var afsted på tur, da Henrik Kring danner bagtrop med en anden rytter. Han tager en beslutning, der ender med, at han bliver slynget af sin cykel og kun ved en sidste øjebliks handling formentlig redder synet på sit øje.

– Da vi kommer til en samling træer, kører alle de andre højre om, men jeg kører mod venstre og ind mellem to træer. Så kan jeg i sidste sekund se noget, der er spændt ud mellem træerne, og jeg lukker øjnene, da jeg rammer det, siger han til Newsbreak.dk.

Henrik kører direkte ind i en nylonsnor, der er spændt ud i hovedhøjde. Snoren skærer hans næseryg op og rammer ham lige ved det højre øje. Han bliver kastet af cyklen og slår ryggen. Det gik galt, men kunne være endt meget værre, vurderer han selv.

– Jeg tror, jeg havde mistet synes, hvis ikke jeg havde lukket øjet. Jeg bliver ramt lige der, hvor mit øje jo sidder, så snoren havde ramt øjenæblet. Jeg tør også kun gætte på, hvad der var sket, hvis jeg havde siddet 10 centimeter højere. Så havde snoren ramt min hals, siger den chokerede mountainbikerytter dagen derpå.

Da det gik op for resten af flokken, at noget var galt, finder de Henrik, der efterfølgende bliver sendt på skadestuen. Efterfølgende melder han det prompte til politiet.

Ikke tilfældigt

Indledningsvis var Henrik Kring i tvivl om, hvor vidt sagen skulle meldes til politiet. Han er ikke sikker på, det er en bevidst handling, at snoren hænger lige der, hvor mange ryttere kører mountainbike.

Den tanke delte Jon Slot Hansen ikke. Han lagde lørdag overfor Newsbreak.dk ikke skjul på, at han var sikker på, der var tale om en bevidst handling. Henrik Kring har også skiftet mening. Ikke mindst efter politiets involvering.

– Politiet tog det meget seriøst. Det var en positiv oplevelse. De var ude for at tage billeder af stedet og af snoren, og da jeg så de billeder, var jeg heller ikke i tvivl mere. Det der, det er bevidst. Det er naivt at tro andet, siger han nu.

Til Vejle Amts Folkeblad fortæller Sydøstjyllands Politi, at man behandler sagen som en forbrydelse mod paragraf 252. Den omhandler personer, “der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed” og har en strafferamme op til otte års fængsel.

– Vi har været ude for at se stedet og har fået lavet en rekonstruktion af forløbet. Det er vores klare mistanke, at snoren er spændt op bevidst på stien. Det virker meget målrettet, som om snoren er hængt op for at skade en, der kommer cyklende. For snoren er hængt op på et cykelområde og på en sti, der benyttes af mountainbikere, siger vagtchef Jørn Bystrup til Vejle Amts Folkeblad.

Det skal stoppes

Selvom det var en voldsom oplevelse, er Henrik ikke færdig på mountainbiken. Han har med egne ord “taget sine styrt, men det har aldrig gjort ondt som det her”, men alligevel skal hændelsen ikke få ham ned med nakken.

– Så snart, jeg kan se ud af mit øje, og min ryg er i orden, så skal jeg da ud at køre igen, siger han.

Præcis som det var Jon Slots udgangspunkt, så vil Henrik gerne advare mod, at denne slags vanvid åbenbart findes. Der findes idioter allevegne, og den sidste er nok desværre ikke født endnu, som han siger.

– Det her, det skal bare stoppes. Det kan ikke være rigtigt, at en søn skal opleve, at hans far kan miste synet eller komme meget galt afsted. Vi, som ryttere, må jo desværre nok til at holde ekstra øje, når vi kører. Det burde ikke være nødvendigt, mener han.

Hverken Henrik, politiet eller Jon Slot Hansen har nogle ideer om, hvem der kan have spændt snoren op. Lørdag sagde Hansen, at det jo kunne være nogen, der har set sig sure på mountainbikerytterne. Stien benyttes også af gående.

– For det meste oplever jeg, at folk er rigtig imødekommende, når vi kommer kørende. Det handler jo om at vise hensyn til hinanden. Det kan man så sige, der i hvert fald er nogen her, der ikke har gjort, siger Henrik Kring.

Ved du noget om hændelsen, kan du kontakte politiet på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu