Det her vidste du nok ikke om øl

18. august 2019 13:21 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Synes du din viden om øl er stor? Det kan komme an på en prøve!

Del:

De fleste af os nyder en kold øl.

Og faktisk er det ikke så svært at lave sin egen øl, som man måske skulle tro. Læs med her hvordan du kan gøre det.

Bryg din egen øl

Det første trin kaldes mæskning. Her skal man have klargjort malten til at kunne koge ens urt. Urten er den væske som til sidst bliver til øl.

Det der sker under mæskningen er at maltens stivelse bliver til maltsukker. Det er maltsukkeret der bliver omdannet til alkohol under gæringen.

Man skal derfor have fat i noget malt og knuse det groft, eller købe det knust.

Nu skal urten filtreres, hvor man adskiller den faste del (mask) fra den flydende del (urt).

Urten skal filtreres et par gange, da det er vigtigt at få den ren og klar.

Når man har filtreret skal urten koges op. Det gør man for at sterilisere den og komme af med uvelkomne smagsstoffer.

Under kogningen skal man følge nogle helt bestemte temperaturer. Det er også her at humlen tilsættes, hvilket giver øl sin karakteriske smag.

Nu skal man hælde urten over i en steriliseret gæringsspand, hvor den kan gære. Det hele køles ned og man tilføjer gær. Her skal man bruge ølgær og ikke almindelig gær.

Til sidst sætter man en gærlås på spanden, som lukker den overskydende CO2 ud, mens den sikrer øllen mod luftens bakterier.

Herefter skal man bare vente en uges tid, og voila! Så har man sin egen øl.

Kilde: TV2

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu