Det kan du gøre for at give en sidste hilsen til Prins Henrik

14. februar 2018 08:48 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Der er erklæret en måneds hofsorg.

Der er mulighed for, at give en sidste hilsen til Prins Henrik.

Det oplyser kongehuset.

Der vil fra onsdag morgen klokken 9.00-17.00 og i samme tidsrum frem til 20. februar være fremlagt kondolencelister i porten i Det Gule Palæ i Amaliegade 18 i København.

Der er derudover meldt hofsorg fra i dag, onsdag 14. februar, til og med onsdag 14. marts.

I sørgeperioden deltager Hendes Majestæt Dronningen og den kongelige familie samt hoffet ikke i selskabelige eller underholdende arrangementer. Under hofsorgen bæres der mørkt tøj ved offentlig fremtræden. Personale i uniform vil bære sørgebind på venstre overarm, står der i meddelelsen.

Hofsorg er betegnelse for en kortere eller længere sørgeperiode ved hoffet i forbindelse med et dødsfald i den kongelige familie. Sørgetidens længde fastsættes af regenten.

Billed Bladets kongehusekspert Trine Larsen fortæller klokken 8.34 på TV2 News, at hele Livgardens personel er kaldt ind til en mindehøjtidelighed.

Som det fremgår af billedet, er en rustvogn netop er ankommet til Fredensborg.

Du kan følge situationen minut for minut under artiklen.

Over artiklen kan du se de sidst nye billeder.

Lars Løkke: “Han var et anker”

I en pressemeddelelse fra statsministeriet udtrykker Lars Løkke Rasmussen sin sorg:

Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Prins Henrik satte tydelige aftryk på verden omkring sig gennem hele sit liv. Han var en facetternes mand med mod og kant. Han turde sætte sig selv og sin person i spil og nægtede at være tilskuer til livet. Livet skulle leves og opleves. Derfor var det altid en beleven og engageret prins, man mødte.

Prins Henrik har på fornem vis repræsenteret Danmark. Hans engagement var smittende, og hans indsigt enorm, uanset hvor og i hvilken sammenhæng han færdedes.

Prinsens livsglæde foldede sig for alvor ud sammen med børnebørnene, der heldigvis fik mange år til at lære deres lune og kærlige farfar at kende.

Prinsen bevarede, trods sygdom, sit gode humør til det sidste. Det er beundringsværdigt, hvor fint den kongelige familie har tacklet og åbent fortalt om den svære tid, de har været igennem.

Den kongelige familie har mistet et anker.

Æret være Prins Henriks minde.

Flages på halvt

I en pressemeddelelse fra justitsministeriet oplyses der, at der fra ondsag klokken 08 flages på halvt indtil solnedgang fra samtlige bygninger og statsskibe.

Der flages på tilsvarende vis hver dag og frem til den 20. februar 2018 på halv stang fra kl. 08.00 og indtil solnedgang.

Den 20. februar 2018 flages der på halv stang fra klokken 8.00 og frem til velsignelsen. Efter velsignelsen flages på hel stang indtil solnedgang.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu