Det Kongelige skal være rettet op inden nytår

14. marts 2012 22:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Det Kongelige skal være rettet op inden nytår
Billede mangler

Trods sager om kokainmisbrug og inkompetence i ledelsen har Det Kongelige Teater i dag valgt at beholde balletmester Nikolaj Hübbe og teaterchef Erik Jacobsen.
Det vækker harme hos nuværende skuespiller, Henrik Jandorf, der også er tillidsmand for de ansatte på scenen på teatret.
“Jeg synes ikke, at vores teaterchef har den fornødne empati for den kulturfabrik, som han leder. Han har ingen flair for kunsten eller lige nøjagtig det produkt, som han er sat til at lede, og det er jo det, vi lever af, siger han til Newspaq.
Men i teatrets bestyrelses afviser man kritikken. Her har man fuld tillid til begge chefer.
“Jeg har brugt meget lang tid sammen med Erik og Nikolaj for, at vi er sikre på, at de godt selv kan se, hvor er der nogle ting, der skal være anderledes. Og det har jeg fuld tillid til, at det kan de,” siger bestyrelsesformand Stine Bosse og tilføjer:
“De er begge selvreflekterede, og de er godt klar over, at der er nogle steder, der skal se forandringer,” forklarer hun over for Newspaq.
Selv om de to kontroversielle figurer bliver i deres stillinger, lægger bestyrelsen op til, at der skal ske ændringer bag facaden.
Og ifølge Stine Bosse er der også en grænse for, hvornår roderiet på ledelsesplanet allersenest skal være ryddet op.
“Jeg tænker, at det ikke er noget, der er gjort på måneder, men det er klart, at jeg har en holdning til, at vi skal være et andet sted, når vi snakker samarbejdsklima, åbenhed, struktur og så videre, og det skal vi være inden årets udgang,” understreger hun.
Det Kongelige teater har været i voldsom blæst siden sidste sommer, og det har været igennem en større sparerunde omkring nytår.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu