ANNONCE

Det kunne være gået helt galt: Chauffører dømt

12. april 2021 22:55 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Ingen af de to var mødt op i retten

Det kunne være gået helt galt: Chauffører dømt
To lastbilchauffører er blevet dømt for den samme forseelse. Genrefoto.

To lastbilchauffører er blevet dømt for at køre med is på taget af deres lastbilers sættervogne. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fælles for de to sager er, at bilister havde anmeldt de to chauffører. Den ene chauffør blev anmeldt i januar 2019, den anden i februar 2021. Den ene dom faldt ved retten i Kolding. Den anden ved retten i Sønderborg.

I begge sager lød anmeldelserne på, at chaufførerne kørte med is på taget af sættervognene, til gene for andre trafikanter.

Når is bliver farligt

Fænomenet i sig selv er et, Newsbreak.dk tidligere har omtalt. I forbindelse med frostvejr kan vand på taget af en lastbil fryse til is, og hvis ikke chaufføren får isen fjernet, før vedkommende kører afsted, er der fare for, at der under kørslen kan falde store flager af is ned på vejene.

– Der opstår let farlige situationer i trafikken, når det sker, har Henrik Glintborg, leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, tidligere sagt i en pressemeddelelse.

Bilister skal dog ikke kun være bekymrede for, at isen pludselig lander på vejen.

– Rigtigt slemt bliver det, hvis isen rammer andre køretøjer eller trafikanter. En tung isblok kan gå igennem forruden på en bil med alvorlig personskade til følge, og det er decideret livsfarligt, hvis isen rammer fodgængere eller cyklister, har Henrik Glintborg sagt i en pressemeddelelse.

Dommen

Det er også på den baggrund, at straffen for at køre rundt med is på lastbilens tag kan være ganske stor.

I de to aktuelle tilfælde blev en 65-årig lastbilchauffør fra Letland frataget førerretten i tre år, mens en 45-årig chauffør fra Bulgarien blev idømt en bøde på 2.500 kroner og en frakendelse af førerretten i en ukendt periode.

Ingen af de to chauffører var mødt op i retten. Derfor blev de begge dømt som udeblevne.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu