Det ligner en storsejr til Rafael Correa

17. februar 2013 23:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Det ligner en storsejr til Rafael Correa
Billede mangler

ECUADOR: Det gik som forventet ved søndagens præsidentvalg i Ecuador, viser de første exit polls. Med hele 61 procent af stemmerne vinder den siddende præsident, Rafael Correa, søndagens valg og kan dermed fortsætte sin socialistiske forvaltning af landets økonomi samt udvidelse af statsmagten, som kritikere kalder autoritær, skriver nyhedsbureauet Reuters.

 

Ifølge exit polls får præsidenten 61 procent af stemmerne mod 21 procent til hans nærmeste rival fra oppositionen, den tidligere bankmand Guillermo Lasso.

Ender Correa som sejrherre, når alle stemmerne er talt op – hvilket alt tyder på – vil det falde på et tørt sted for den venstreorienterede forsamling af latinamerikanske og caribiske nationer (ALBA), eftersom dennes altdominerende leder, den venezuelanske præsident Hugo Chavez, lige nu ligger på hospitalet i Cuba med en kræftsygdom.

Investorer vil holde nøje øje med, om Rafael Correa i den næste valgperiode vil være mere åben over for udenlandsk kapital, så han får midler til at øge Ecuadors stagnerede olieproduktion og kan kickstarte den spirende mineindustri efter flere år præget af konfrontationer mellem olievirksomheder og obligationsejere.

Rafael Correa er den første præsident i Ecuador i to årtier, der er kommet helskindet igennem en embedsperiode. Og nu ser det endda ud til, at han også kan se frem til nummer to.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu