Det Muslimske Broderskab boykotter valg i Jordan

23. januar 2013 19:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Det Muslimske Broderskab boykotter valg i Jordan

Hold jer væk fra valgstederne, lyder opfordringen til jordanerne fra Det Muslimske Broderskab, som mener, at valget foregår på uretfærdige præmisser.

 

Det Muslimske Broderskab opfordrer jordanerne til at holde sig fra valgstederne, fordi partiet mener, at de jordanske valglove favoriserer folk på landet på bekostning af indbyggere i byerne.

Lidt over halvdelen af vælgerne havde ifølge de officielle tal stemt onsdag aften, men Broderskabet beskylder embedsmænd for at forsøge at dække over en lav valgdeltagelse for at skjule indflydelsen af boykottet.

Valget er blevet reduceret til en konkurrence mellem stammeledere, eliten og forretningsmænd, og det er kun ganske få af de 1.500 opstillede politikere, der er tilknyttet et parti, skriver Reuters.

Utilfredsheden ulmer blandt indbyggerne i Jordan, som har været vidne til store omvæltninger i de øvrige lande i regionen i de seneste to år under og efter Det Arabiske Forår.

Der er dog ikke et oprør på vej som i Egypten eller Tunesien, for den politiske elite vogter på ethvert optræk til oprør, og samtidig opfatter mange jordanere stadig kong Abdulah II som den største garant for stabilitet i landet. Jordanerne kan blot skele til nabolandene Syrien og Irak for at se, hvor galt, det kan gå.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu