ANNONCE

Det ser lunt ud: Sådan bliver vejret i april

1. april 2020 14:46 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Umiddelbart er foråret kommet for at blive, og i løbet af april fortsætter de lune temperaturer, selv om vejret bliver mere fugtigt.

Selvom april kun lige er begyndt, så er der god grund til at trække på smilebåndet allerede nu, hvis du er vild med forårsvejr. For hvis prognoserne holder, fortsætter de lune temperaturer.

Faktisk vil der med stor sandsynlighed fra slutningen af denne uge være en forsmag på varme temperaturer. Dog betyder det varmere vejr også mere fugt, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, i deres månedsprognose.

Artiklen fortsætter efter videoen

Vild temperaturstigning

Allerede fra slutningen af denne uge tager temperaturen et nyk opad. Søndag forventes det, at temperaturen lander mellem 10 og 15 grader, mens det bliver endnu varmere i starten af den kommende uge.

– Det fortsætter mandag, tirsdag og onsdag, hvor det i sær er mandag og onsdag, at det bliver rigtig varmt stedvis op til mellem 15 og 20 grader, sagde vagthavende meteorolog Klaus Larsen til Newsbreak.dk mandag.

Varmen kommer fra et højtryk, der ligger sydøst for Danmark, som presser varmen op over landet.

Det er dog ikke hele landet, der vil opleve helt så høje temperaturer, da det langs kysterne vil være koldere.

Desuden byder uge 15 også på et par enkelte regnbyger, der dog erstattes af opklaringer. Men her falder temperaturen også. Selv om det er usikkert at tale om vejret i Påskedagene, så tyder det på, at der er mest sol at hente i slutningen af Påsken, men at der i gennemsnit vil være temperaturer mellem 10 og 15 grader.

Risiko for rusk og regn

Hvis man er til lunt vejr med store chancer for solskin, så er april-vejret lige noget for dig. Men danskerne må forberede sig på, at der er risiko for nedbør og øget vind, når vi kommer lidt længere ind i april.

I uge 16 bliver vejret præget af de atlantiske lavtryk op over Nord- og Mellemskandinavien, der mestendels bringer svage forårsfronter ind over landet. Men der også risiko for mere aggressive fronter, der lægger op til regn og rusk.

Heldigvis vil der også være forbipasserende højtryksrygge, der foruden lidt nedbør også bringer lune temperaturer og solskin med sig.

For uge 17 er prognoserne meget usikre, men det tyder på, at det kommer til at følge de forrige uger.

Generelt kan det siges, at forventningerne til vejret i april er, at det bliver en til to grader varmere end vanligt, ligesom at måneden også forventes at blive mere tør end tidligere set.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu