ANNONCE

Det skal du huske når du strækker ud

25. oktober 2020 06:06 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Udstrækning er et must i forbindelse med træning. Men det skal gøres rigtigt.

For de fleste hænger træning og udstrækningsøvelser heldigvis sammen. For uden udstrækning er der stor risiko for både skader og begrænsninger af bevægelsesmuligheder. Ikke bare her og nu men også fremadrettet. Det fremgår af blandt andet Sundhedsguiden.dk.

Men øvelserne skal gøres rigtigt, ellers kan det meget nemt gå helt galt.

Bliv lidt klogere og find gode råd i galleriet ovenfor. 

Artiklen fortsætter under videoen

Det handler ikke kun om at strække ud efter træningen. Det er mindst lige så vigtigt at få det gjort, inden man går i gang med de egentlige øvelser. Også når det handler om for eksempel løb, cykling og svømning. Man skal dog huske at varme godt op forinden så muskulaturen er blevet tilpas smidig.

Faktisk vil blot fem minutters udstrækning efter opvarmningen forbedre din træning og hjælpe med at forebygge skader.

Modsat så vil manglende udstrækning begrænse dine bevægelsesmuligheder og også have negativ indflydelse på din tekniske formåen. For eksempel vil stivhed i skulderen reducere effektiviteten af dine svømmetag og gøre dig langsommere. Er du stiv i lårmusklerne kan det mindske skridtlængden ved løb og det tvinger dig til at bruge mere energi for at nå samme resultat.

Der findes super gode udstrækningsteknikker for næsten alle de store muskelgrupper og er man i tvivl, er det en rigtig god ide at konsultere en sportsfysioterapeut eller træner for at få gode råd.

God fornøjelse med træningen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu