Det skal du overveje før du tager et forbrugslån

21. december 2018 08:03 | Af: Sponsoreret Artikel

Som ordet hentyder er et forbrugslån et lån til en eller anden form for forbrug.

Det skal du overveje før du tager et forbrugslån
Foto: Jubii Media Group.

Når ud overvejer at tage et forbrugslån er det først og fremmest vigtigst at vide hvad det er.

Lige meget om du skal købe en ny tørretumbler eller har lyst til en ferie til Bali, så behøver du egentligt ikke at redegøre for hvad pengene fra dit forbrugslån skal gå til.

Du får nemlig den fulde råderet over pengene.

Hvad er et online forbrugslån?

I dag kan de fleste ting klares uden at skulle forlade hjemmet og dette gælder også forbrugslån.

I stedet for at tage ned i banken kan du vælge at online forbrugslån, som er meget hurtigere.

Derudover undgår du også en lang og kompliceret ansøgningsproces, da penge fra et online forbrugslån ofte bliver udbetalt i et løbet af et par dage.

Dette er netop en god løsning, hvis dit fx køleskab lige pludselig går i stykker og du dermed står her og nu og skal dække akutte uforudsete udgifter.

Hvad er forskellen på et forbrugslån og et kviklån?

Mange kommer til at blande et forbrugslån og et kviklån sammen og dette er meget normalt, da de to former for lån minder utroligt meget om hinanden.

Den største forskel ligger i princippet i størrelsen af lånet.

Normalt ligger et forbrugslån på over 10.000 DKK, mens et kviklån typisk ligger på under 10.000 DKK.

Det anbefales at du tager et kviklån, hvis der er tale om et mindre beløb, som du kan betale hurtigt tilbage og det anbefales at du tager et forbrugslån, hvis du har brug for at låne flere penge samt længere tid til at betale pengene tilbage.

Hvem kan få et forbrugslån?

Du kan få et forbrugslån, hvis du opfylder en række simple faktorer. Du skal være en person, som er mindst 18 år gammel, som har en fast indtægt og som ikke er registreret i RKI. Derudover skal du kunne bekræfte din identitet med NemID, hvis du vælger at gennemføre dit forbrugslån online.

Med hensyn til aldersgrænsen ligger den på 18 år, da du skal kunne binde dig juridisk og dette kræver at du er myndig. Nogle finansieringsselskaber har en strammere kreditpolitik for unge på 18-19 år, mens der kan være en lidt mildere kreditpolitik for 20-25-årige. De eneste som slipper for begrænsede aldershensyn er dem der er over 25 år.

Sådan finder du det rette forbrugslån

Der kan være stor forskel på hvad de forskellige udbydere lægger vægt på i kreditvurderingen og derfor anbefales det at du beder flere forskellige udbydere om et skræddersyet tilbud før du vælger dit forbrugslån.

Det er især vigtigt at holde øje med Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP).

Denne faktorer inkluderer rente, renters rente samt engangsomkostninger og administrationsomkostninger.

Ved at sammenligne ÅOP hos de forskellige skræddersyede tilbud, som du modtager fra udbyderne, vil du få et godt overordnet overblik over hvad det reelt koster at optage forbrugerlånet.

Produceret af Jubii Media Group

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu