ANNONCE

Det skal du passe på til fastelavn

12. februar 2019 19:31 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Udklædningstøjet og indholdet i tønden kan faktisk være farligt, advarer Børneulykkesfonden.

I 2019 er det først fastelavn til marts. Det er den typiske festivitas, hvor børn og barnlige sjæle klæder sig ud, slår katten af tønden, og nogle går så vidt som at tage en rask travetur for at “rasle” sig til slik eller penge.

Men forud for den populære fest, har Børneulykkesfonden en række lamper, der lyser. Fastelavn kan nemlig ende noget værre end tiltænkt, hvis du ikke er opmærksom på en række potentielle farer i for eksempel udklædning og tønde-“fyld”, skriver fonden i en pressemeddelelse.

Især kostumet er et af de fokuspunkter, som Børneulykkesfonden fremhæver.

– Små drenge og piger ønsker at klæde sig ud som deres idoler, og det kan de også sagtens. Det er bare vigtigt, at forældrene har styr på nogle grundregler for, at kostumet samtidig er sikkert, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Følgende fire råd fremhæves fra fonden selv, og over artiklen kan du i galleriet se en række andre sikkerhedsforanstaltninger, du som forælder bør have styr på.

  1. Mange kostumer og parykker kan være brandfarlige, og syntetisk stof smelter til varm plastic, når det bliver udsat for ild. Husk derfor altid at fortælle dit barn, at det skal holde sig langt væk fra de levende lys.
  2. Hvis dit barns kostume kommer med tilbehør såsom et sværd eller en tryllestav, så sørg for, at de ikke er spidse eller gå efter kostumer med tilbehør i skum. På den måde undgår du, at dit barn forvolder skade på sig selv eller andre.
  3. Vær opmærksom på snore eller lukninger omkring halsen. Hatte, knapper og masker kan udgøre en kvælningsfare, da de kan sidde fast i grene og andet. Gå derfor efter kostumer med velcro, trykknapper eller tynd elastik, der let går op, hvis barnet sidder fast i noget.
  4. Hvis dit barn skal ud at rasle, bør du give dit barn reflekser på. Fastelavn falder om vinteren eller i det tidlige forår, og mørket kan hurtigt komme snigende, hvorfor det er vigtigt at lyse op i mørket. Hvis dit barn skal have overtøj over kostumet, skal der naturligvis også reflekser på overtøjet.

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu