ANNONCE

Det sker der med Champions League og Europa League

17. juni 2020 16:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Planlægningen er nu afgjort.

Det sker der med Champions League og Europa League
Så er er godt nyt til de fodboldglade. Champions League og Europa LEague bliver afgjort. Foto: Scanpix

Fodboldens Champions League vil blive afviklet som et Final 8-stævne fra 12. til 23. august i Lissabon i Portugal. Det oplyser Uefa ved en pressekonference onsdag.

Her var afviklingen af en lang række turneringer i Uefa-regi på dagsordenen, og det var ventet, at beslutninger ville blive meldt ud på den annoncerede pressekonference efterfølgende.

Det betyder, at kvartfinalerne, semifinalerne og finalen vil blive spillet som knald eller fald-kampe. Normalt møder holdene hinanden både ude og hjemme frem til finalen, der oprindeligt skulle være spillet sidst i maj.

Den afgørende del af Champions League blev i marts udskudt på grund af coronakrisen. På det tidspunkt var det kun fire af de otte returkampe i ottendedelsfinalen, der var blevet afviklet.

Således havde Paris Saint-Germain, RB Leipzig, Atalanta og Atlético Madrid spillet sig videre til kvartfinalerne, mens Real Madrid-Manchester City, Chelsea-Bayern München, Lyon-Juventus og Napoli-Barcelona mangler at spille returkamp i ottendedelsfinalen. Finalen skulle have været spillet i Istanbul i Tyrkiet, men byen bliver nu i stedet vært i 2021, oplyste Uefa onsdag.

FCK tæt på Final 8

Europa League, hvor FC København stadig er med, skal spilles færdig i august. Fra kvartfinalerne skal alle kampe spilles i fire tyske byer i Final 8-stævne. Stævnet vil blive spillet fra 10. til 21. august, og få dage før vil de resterende ottendedelsfinaler blive spillet.

Europa League blev afblæst efter 12. marts, da coronapandemien med stor fart spredte sig over Europa. Denne dag nåede FCK at spille sin første ottendedelsfinale, som blev tabt med 0-1 på udebane mod Basaksehir.

FCK har nu en returkamp til at vende 0-1 til samlet sejr for at komme med i Final 8. Ingen af returkampene nåede at blive afviklet, og i opgørene Inter-Getafe og Sevilla-Roma har man end ikke spillet den første kamp endnu.

Siden har det stået hen i det uvisse, hvornår turneringen kunne genoptages, og om det overhovedet var muligt at spille turneringen færdig. Finalen skulle efter planen spilles i polske Gdansk, men nu bliver de afgørende kampe i stedet rykket til Tyskland.

De fire tyske værter bliver Köln, Duisburg, Düsseldorf og Gelsenkirchen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu