Det sker stadig: Hærværk mod stærekasse – igen

31. maj 2019 06:01 | Af: Newsbreak.dk

En eller flere ukendte personer har ødelagt en fast fartmåler i Albertslund - til stor frustration for politiet. Det er nemlig ikke første gang.

En stærekasse på Roskildevej i Albertslund, som tager billeder af bilister i retning mod Taastrup, er blevet smadret igen.

Glasset foran kameraerne har fået slag af en stump genstand, fortæller Morten Steen, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

– Det er sket for et par dage siden. En af vores patruljer opdagede det efterfølgende, og vi har nu oprettet en hærværkssag på det, som bliver efterforsket, siger Morten Steen.

Det er ikke første gang, at den faste fartkontrol på Roskildevej i Albertslund har været udsat for hærværk.

Da stærekasserne blev sat op tilbage i oktober sidste år, gik der kun tre dage, før begge blev smadret. Det samme skete i Måløv ved Ballerup, hvor stærekasserne kun nåede at stå i fire dage.

Selvom det denne gang kun er gået ud over stærekassen i den ene vejbane på Roskildevej, lægger vagtchef Morten Steen ikke skjul på, at det gentagne hærværk er frustrerende og spænder ben for politiets arbejde.

– Det er for dårligt, at nogen kan finde på at begå den slags. Vi ved, at fart kan koste liv, og at der bliver kørt stærkt på den strækning, fordi det er en meget lige strækning. Så de (stærekasserne, red.) står der jo af en grund, siger han.

Hærværk i hele landet

Flere andre af landets politikrede har ligeledes har problemer med hærværk mod stærekasser.

Sidste efterår blev der også smadret stærekasser på Grenåvej i Aarhus og på Aalborgvej i den nordjyske by Aabybro.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet opsatte i begyndelsen af oktober sidste år 20 faste fartkontroller fordelt på 11 strækninger, som skal sørge for, at bilister holder farten nede på de danske veje.

Siden da er det blevet til 32.508 måletimer og 37.183 af de dyre blitz, fremgår det af en halvårlig status på projektet, som ministeriet offentliggjorde i sidste måned.

Stærekasserne er et pilotprojekt, som skal evalueres i 2019 og igen i 2021.

I løbet af projektet regner Transport-, Bygnings- og Boligministeriet med, at brugen af stærekasser ”vil medføre øgede udgifter til udbedring af stærekasserne efter hærværk”. Det fremgår af en rapport udgivet af ministeriet.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu