DET SKREV BERLINGSKE

6. marts 2013 22:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DET SKREV BERLINGSKE
Billede mangler

I juni 2011 afdækkede Berlingske, hvordan patienter på hovedstadens skadestuer risikerede at vente i 12 timer eller mere, når de kom ind med småskader. Personalet på akutmodtagelserne på Herlev, Hvidovre, Hillerød og Bispebjerg Hospitaler kunne ikke følge med et øget antal patienter. Patienterne ventede i timevis, de lå i senge på gangene, og læger og sygeplejersker advarede om, at travlheden gik ud over patientsikkerheden.

De officielle opgørelser over ventetiderne afspejlede ikke virkeligheden. Adskillige læsere fortalte til Berlingske, hvordan de ventede i timevis på at komme til på skadestuen.

Det medførte artiklerne?

I sommeren 2011 tilførte Region Hovedstaden 2,5 mio. kr. ekstra årligt per hospital til at ansætte flere læger og sygeplejesker på skadestuerne.

Akutmodtagelserne har indført »fast tracks«, der skal sikre en hurtig behandling af patienter med småskader.

Region Hovedstaden indførte en akuttelefon (1813), hvor man kan få råd om, hvorvidt man med en skade skal søge mod skadestuen eller egen læge, samt hvor ventetiden er kortest.

Regeringen og regionerne har aftalt, at alle skadestuer på sigt skal have visitation, og at patienterne skal have bedre besked om ventetiderne.

Region Hovedstaden bruger nu yderligere 25 mio. kr. på at tilknytte flere speciallæger til skadestuerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu