Det trafikale snekaos er mindre end frygtet

19. marts 2013 10:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Det trafikale snekaos er mindre end frygtet
Billede mangler

Den varslede snestorm har vist sig at være mindre dramatisk end frygtet. Og antallet af uheld og fritrækninger på de danske veje er således heller ikke på et niveau, der indikerer store trafikale gener tirsdag formiddag.

 

»Snevejret har da givet lidt travlhed, men slet ikke på det niveau, som vi havde frygtet med det vejr, vi fik stillet i udsigt. Tirsdag morgen havde vi foretaget 95 assistancer, hvoraf de 16 var fritrækninger. Det er primært den sydlige del af Sjælland, Lolland-Falster og så selvfølgelig Bornholm, der er berørt, som det ser ud nu,« siger Ellen Trolle, vagtcentralchef hos Dansk Autohjælp.

Ifølge bt.dk har også Falck været på vejene. 237 gange fra midnat og til klokken 8 tirsdag morgen har danskere haft brug for assistance.

Blandt de mere alvorlige problemer forårsaget af vejret er et harmonikasammenstød med tre biler på Helsingørmotorvejen, et uheld med to biler på Herfølgemotorvejen og en buskollision med et autoværn på Holbækmotorvejen. Dog er der ingen større personskader.

Hos Dansk Autohjælp har de været i forhøjet beredskab, men mandskabet har mest af alt haft god tid til at drikke kaffe i morgentimerne, fortæller vagtcentralchefen.

»Antallet af assistancer havde selvfølgelig været lavere, hvis der slet ikke havde været sne, men der har ikke været voldsomt travlt. Hvis vejrudsigten omvendt havde holdt stik, havde vi måske ligget på 300 assistancer. Men som det er nu, er der lidt ekstra tid til at drikke kaffe med alt det mandskab, vi har kaldt ind,« siger hun.

Hun vurderer samtidig, at det har også hjulpet, at sneen er blevet lidt tungere, så det ikke fyger så meget.

Hos Vejdirektoratet er meldingen nogenlunde den samme. Snestormen har indtil nu været en storm i et glas vand.

»Vi har haft et par uheld i de stille morgentimer på vejene i det sydlige Danmark. Bornholm er selvfølgelig ret berørt af det, men generelt har vi slet ikke haft så travlt, som man kunne have frygtet i forhold til varslingen,« siger Kenneth Krohn Oldgreen, Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu