ANNONCE

Det vælter ind med svære spørgsmål til kroejer

8. december 2020 17:05 | Af: Newsbreak.dk

Myndighederne skubber ansvaret nedad efter de nye restriktioner. Vi skal være skurk og politi, mener restaurantejere.

Det vælter ind med svære spørgsmål til kroejer
Det føles lidt som om myndighederne skubber ansvaret nedad, og at det er os, der så skal være politi eller skurk, siger kroejer Dragan Sljivic hos Svostrup Kro ved Gudenåen. Genrefoto.

Citathistorie: Fagbladet 3F.

En række restaurantejere føler, at de står tilbage med aben efter, at myndighederne i går lukkede alle restauranter ned i 38 kommuner og samtidig anbefalede, at man ikke tager på restaurant i “åbne” kommuner.

Det skriver Fagbladet 3F.

– Enten skal vi tage de gæster, der kommer, og sige, at vi ikke ved, hvor de kommer fra, eller også skal vi være skurken og spørge dem: Er du fra Aarhus? Så må du ikke komme her, siger kroejer Dragan Sljivic hos Svostrup Kro ved Gudenåen og tilføjer:

– Der er ikke den samme forståelse for de her restriktioner nu i forhold til tidligere.

Han er eksempelvis blevet ringet op af gæster fra Aarhus, som på forhånd har booket et ophold, og som har spurgt, om de må komme alligevel.

– Det føles lidt som om myndighederne skubber ansvaret nedad, og at det er os, der så skal være politi eller skurk.

– Jeg har jo tavshedspligt

Gæster har også kontaktet ham for at spørge, om der vil være gæster fra nedlukkede kommuner de dage, de selv skal på ophold.

– Jeg har jo tavshedspligt, jeg kan ikke fortælle, hvor andre gæster kommer fra, siger han.

Indtil videre har Dragan Sljivic sagt, at gæster, der har booket på forhånd, gerne må komme, hvis de har en negativ test.

Det går begge veje

Ifølge TV2 oplevede Holms restaurant i Middelfart at få 56 nye bookinger, tilsyneladende fra gæster fra Odense.

Det samme har man dog ikke oplevet hos restaurant B-Spis i Næstved, en time fra København. Her er indbakken tværtimod fyldt med afbestillinger efter pressemødet i går.

– Der er også enkelte nye bookinger, siger ejer Brian Jensen.

Han påpeger også, at han i bookingsystemet ikke kan se, hvor gæsterne kommer fra – og han har ikke tænkt sig at ringe og spørge.

– Det er jo lidt frustrerende med det her, at hvis folk lige pludselig begynder at køre ud til andre kommuner, så spredes smitten, og det kan gå udover alle os andre, som opfører os ordentligt.

– Vi åndede jo lettet op i går, da Næstved kommune ikke blev lukket ned. Nu går vi og frygter, at Mette Frederiksen siger, at det her kan I ikke håndtere, nu lukker vi hele lortet.

I 3F Silkeborg synes faglig sekretær Jesper Steen Kristensen også, at det er svært at rådgive i situationen, særligt hvis en tjener skulle henvende sig og være bekymret over spredningen af smitte.

– Skulle man vejlede udelukkende fra et sundhedshensyn, skulle man sige, at de ikke skulle møde på arbejde, hvis de følte sig utrygge over, at der kom mange tilstrømmende gæster, siger han.

– Men hvis de så mister jobbet dagen efter, er det svært. Det er en svær situation at rådgive i.

Fagbladet 3F har været i kontakt med en håndfuld afdelinger i nabokommuner, der dog endnu ikke er blevet kontaktet af medlemmer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu