Det værste Wilbek har oplevet

27. januar 2013 21:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Det værste Wilbek har oplevet
Billede mangler

Finalefiasko. Landstræneren var godt rystet og og opgivende efter Danmarks nedsmeltning i VM-finalen, som værtsnationen Spanien vandt med de knusende cifre, 35-19.

 

Nå, så kan vi bare gå hjem og grave os ned, efter at Danmark netop havde tabt med de største cifre nogensinde i en VM-finale for mænd, 35-19, efter en pinlig indsats foran 16.000 måbende tilskuere i Palau Sant Jordi i Barcelona.

Men så let slap manden, der dagen før blev udråbt til Verdens bedste Wilbek, ikke. Landstræneren kunne dog ikke komme op med en gyldig forklaring i krydsilden.

»Umiddelbart er der ingen forklaring på det ud over, at det så ud som om, der ikke var mere tilbage overhovedet. Og så gik alt galt,« sagde Wilbek, der næsten fra start vidste, at noget var grueligt galt.

»Jeg kunne mærke det hurtigt. Det var derfor, jeg tager den tidlige timeout. Det så ud som om, vi fik det stabiliseret, men vi kunne jo slet ikke modstå dem fysisk i forsvaret og lavede rigtigt mange dumme fejl i angrebet,« vurderede Ulrik Wilbek og konstaterede:

»Det er den værste håndboldoplevelse, jeg har haft. Det var rædselsfuldt at stå i. Man stod næsten og håbede på, at kampen snart kunne blive færdig. Eller kamp var det jo ikke. Det var jo lige gyldigt, hvem jeg satte ind, så smed den næste bolden væk og brændte. Nogen var så trætte, at de ikke kunne spille. Blandt andet René Toft. Så det var bare nedtur,« sagde han og erkendte, at den mærkværdige nedsmeltning hos danskerne ødelægger billedet af VM-turneringen.

»Det er klart, at det er en ordentlig streg i regningen. Men man må også sige, at vi har gjort os fortjent til sølvmedaljerne. Vi har vundet otte kampe ud af otte og spillet rigtigt godt inden finalen. Det var bare rigtigt ærgerligt at skulle slutte af på den her måde,« sagde Wilbek, der ikke mente, at han brugte Rasmus Lauge og Bo Spellerberg for meget.

»Jeg kørte meget med dem. Og med Markussen og Mikkel og Kasper Søndergaard. Jeg synes ikke rigtigt, der var nogen af dem, der lykkedes med noget som helst.«

Mikkel Hansen blev helt uforståeligt kåret til turneringens mest værdifulde spiller. Et valg, der endnu en gang viser, at ledelsen i det internationale håndboldforbund IHF mangler jordforbindelse. For selv om Mikkels indsats er bedømt på kampene inden finalen, berettiger hans samlede præstation ikke til den titel i år.

Han havde da heller ikke lyst til at tale om den kåring overhovedet. Men sagde følgende om Danmarks indsats:

»Alt gik galt. I dag møder vi et hold, som på dagen er bedre i alle spillets facetter. Det var en hård en. Normalt når man taler om at tabe med én eller to, siger man, det er hårdere. Det giver jeg ikke folk ret i. Det var rigtigt hårdt i dag,« sagde en mut Mikkel Hansen med blikket rettet tomt ud i hallen.

»Det var hårdt at komme igennem anden halvleg. Vi havde det rigtigt svært gennem hele kampen og brænder et hav af chancer. Hvorefter de bare lægger den hurtigt op i den anden ende, og så er der mål,« fortsatte Mikkel, der ikke lagde skjul på, at han med det gigantiske nederlag havde fået ødelagt sin oplevelse af et godt dansk VM.

»Det ødelægger meget af det samlede billede af VM. Det er selvfølgelig hårdt at slutte af sådan her, når man har spillet en rigtig flot turnering indtil da. Men det kan man bare ikke bruge til så meget, når man slutter af sådan her,« sagde Mikkel Hansen.B

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu